24.4.13

Ανακοίνωση των Γιατρών του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας ενάντια στη Χρυσή ΑυγήΑκολουθεί η ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς του Κρατικού Νικαίας για την επίσκεψη που επεδίωξαν μέλη της Χρυσής Αυγής σήμερα στο νοσοκομείo.

«…την Τετάρτη και περί τις 11.00 πμ, ομάδα περίπου 25 φασιστών με τις γνωστές φαιές στολές με το σήμα της ΧΑ εισέβαλαν στο Νοσοκομείο μας. Αρχικά, και ώσπου να γίνουν αντιληπτοί, φωτογραφήθηκαν στην είσοδο, ενώ προχώρησαν και επίσης φωτογραφήθηκαν στην Γυναικολογική Κλινική».
 
«Αναγκάστηκαν να φύγουν κατόπιν της συντονισμένης αντίδρασης της κοινότητας του νοσοκομείου καθυβριζόμενοι από υγειονομικούς και πολίτες που μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το Συμβούλιο Διοίκησης που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε, και κατόπιν παρεμβάσεώς μας, πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία, ώστε να διαφυλαχθεί ο ιερός χώρος ασύλου που συνιστά το νοσοκομείο από τους μισαλλόδοξους νοσταλγούς του Χίτλερ», τονίζει η ΕΙΝΑΠ Κρατικού Νικαίας και συνεχίζει:
 
«Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση: Το Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι νοσοκομείο – χώρος απαντοχής και φροντίδας για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα παραμείνει.

 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ασφάλεια της εισόδου έχουν σημαντική συλλογική αλλά και προσωπική ευθύνη για τυχόν εγκληματικές ενέργειες κατά μεταναστών, ή άλλων συμπολιτών μας, εφ’ όσον επιτρέψουν στο μέλλον την είσοδο σε ροπαλοφόρους και κρανοφόρους αλήτες.

 
Τις προηγούμενες ημέρες και για πολλοστή φορά ήλθαν στα επείγοντα τραυματίες, Έλληνες και μετανάστες, που είχαν υποστεί δολοφονικά χτυπήματα από τους εν λόγω «κυρίους». Τους αυτουργούς αυτών των τερατωδών πράξεων, όχι μόνον δεν τους δεχόμαστε στο νοσοκομείο μας για να κάνουν την μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους, αλλά τους απεχθανόμαστε και τους πολεμάμε».


Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Φαίη Κοσμοπούλου, προειδοποιεί: «Αν ξαναπατήσουν εδώ το πόδι τους θα φάνε ξύλο». Οι γιατροί του Κρατικού Νικαίας αλλά και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.00 στο Περιβολάκι στη Νίκαια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.