26.4.13

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Καταγγελία της αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες”Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλει τις αιμοδοσίες “μόνο για Έλληνες” που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή και δηλώνει απερίφραστα ότι θα παράσχει ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος ή εθνότητας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσαν εχτές, 25 Απρίλη:

Δελτίο τύπου
Αθήνα 25.4.2013

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει  κάθε διάκριση και ρατσιστικό διαχωρισμό στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας  στους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκεύματος ή εθνότητας.

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικότερα η εκμετάλλευση και η χορήγηση αίματος του πολύτιμου αυτού ανθρώπινου στοιχείου για λόγους προώθησης πολιτικών  και ρατσιστικών επιδιώξεων, όπως επιδιώκει η Χρυσή Αυγή,  είναι απάνθρωπη και καταδικάζεται απερίφραστα.


Η Εθελοντική Αιμοδοσία, που οργανώνεται από φορείς της Πολιτείας οφείλει να περιλαμβάνει, κάθε συνάνθρωπο που διαμένει στη χώρα μας και έχει ανάγκη του βασικότερου ανθρώπινου αγαθού, όπως είναι το αίμα, χωρίς διακρίσεις.

Οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κατά την διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια, σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Οι ιατροί οφείλουν στα πλαίσια του ιατρικού λειτουργήματός τους να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Όποιος ιατρός συμμετέχει σε εκδηλώσεις διακρίσεων, παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και είναι υπόλογος έναντι του Νόμου και της Κοινωνίας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν, με τις παρεμβάσεις τους, να προστατεύσουν την ιερή πράξη της αιμοδοσίας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Μ.ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας, Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.