22.4.13

Ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής – Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου


6 μετανάστες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους λόγω των συνθηκών κράτησής τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο.


Την Πέμπτη 18 Απριλίου 6 κρατούμενοι του παλαιού στρατοπέδου της Κορίνθου προσπάθησαν να θέσουν τέλος στις ζωές τους, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους.
Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους κρατουμένους πήδηξε κυριολεκτικά στο κενό με αποτέλεσμα  να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό και δεν προσγειώθηκε σε κανένα  «μαλακό στρώμα» που είχε τοποθετήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως κάποιοι προβάλλουν τις τελευταίες μέρες ενώ ένας δεύτερος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.


Οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης μας το λιγότερο απάνθρωπες μπορούν να χαρακτηριστούν.  Άνθρωποι στοιβαγμένοι, κλεισμένοι για μήνες, με ελάχιστες ποσότητες φαγητού, με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς τη στοιχειώδη υγιεινή κρατούνται μόνο και μόνο γιατί ήρθαν «παράνομα» στην Ελλάδα, κρατούνται γιατί τόλμησαν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, μια αξιοπρεπή ζωή.

Το μαρτύριό τους όμως δεν σταματά εκεί. Οι κρατούμενοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την βίαιη καταστολή των υπαλλήλων του κ. Δένδια , με την αλόγιστη χρήση χημικών ακόμη και μέσα στους θαλάμους τους, με τους ξυλοδαρμούς απέναντι σε κάθε είδους διαμαρτυρία. Kαι σαν να μην έφτανε αυτό τους παρέπεμψαν στις εισαγγελικές αρχές με ψευδείς κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και αντίστασης κατά της αρχής.
Ως  Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παρανόμως κρατουμένων μεταναστών. Εναντιωνόμαστε και απαντάμε στην ακατάπαυστη προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Καλούμε την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση απέναντι στην αποτρόπαια και διεθνώς κατακριτέα μεταχείριση αυτών των ανθρώπων.

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.