17.4.13

Θεσσαλονίκη: Νοθεία και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την ΠΑΣΚΕ


Την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επειδή κατήγγειλαν νοθείες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "«σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή. Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ "ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – "έστησε" νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.
Συγκεκριμένα στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου, που δεν έπρεπε καν να είναι μέλος του ΕΚΘ (γιατί τα περισσότερα μέλη του, με την κύρια επαγγελματική ιδιότητά τους, είναι και μέλη σε άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία και ψηφίζουν από αυτά για το ΕΚΘ) προέτρεπαν τα μέλη να ψηφίσουν (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) και για 2η φορά για το ΕΚΘ,
Την επιχείρηση καθοδηγούσε με την προσωπική παρουσία του στις αρχαιρεσίες ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του ΕΚΘ, Τσαραμπουλίδης, ενώ ο ΠΑΣΚίτης ταμίας του ΕΚΘ, Παγώνης και το στέλεχος στην ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ, Σταμπουλίδης "πιάστηκαν" επ' αυτοφώρω να έχουν στα χέρια τους φάκελο ψηφοφορίας, σφραγισμένο από την εφορευτική επιτροπή και να είναι μπροστά στην κάλπη, έτοιμοι να ψηφίσουν.
Στην παρέμβαση που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, Ζαριανόπουλος (γεν. γραμματέας του ΕΚΘ) και Καλαντίδου (μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ) προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής για τις παρανομίες, δέχθηκαν την επίθεση από χρυσαυγίτες τραμπούκους (γροθιές, κλωτσιές κλπ.) που φώναζαν "κουμμούνια θα πεθάνετε", "θα δέρνουμε κάθε εκλεγμένο", "θα κάνουμε όσες νοθείες θέλουμε".
Αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή.
Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη.
Τελικά, κάτω από την παρέμβαση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η νοθεία δεν πήρε την έκτασηπου σχεδίαζαν οι οργανωτές της.
Προειδοποιούμε, τα τσιράκια της εργοδοσίας, οποιουδήποτε χρώματος, ότι αν ξανατολμήσουν να φέρουν χρυσαυγίτες στο ΕΚΘ θα πεταχτούν κι αυτοί έξω από το ΕΚΘ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Αλήθεια, το Εργατικό Κέντρο θα πει κουβέντα για τον χρυσαυγίτη οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε από το λεωφορείο μετανάστες και απειλούσε τους άλλους επιβάτες ή θα το θάψει κι αυτό για να μη χάσει την ψήφο του στις εκλογές;».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.