1.4.13

«'Οχι» στα τρόφιμα «μόνο για Έλληνες» - Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Ποταμιά Θάσου

Στην Ποταμιά οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στην Χρυσή Αυγή
 ούτε να ξεφορτώσει τα τρόφιμα «μόνο για Έλληνες»

Καλά νέα από τη Θάσο...


Βιάννος, Χορτιάτης, Κάτω Αχαία, Τσαρίτσανη, Περαχώρα, Λουτράκι και τώρα Ποταμιά Θάσου. Αυτά τα μέρη έχουν ένα κοινό: οι κάτοικοί τους σύσσωμοι και οργανωμένα έδιωξαν τους χρυσαυγίτες όταν αυτοί επιχείρησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Και δείχνουν το δρόμο για όλη την Ελλάδα. Σύντομα θα φτιάξουμε ένα χάρτη που θα απεικονίζει τα μέρη που διώχνονται οι νεοναζί της χρυσής αυγής.
 
Ακολουθεί η είδηση από το in.gr

Θάσος
Έντονη ήταν η ανάδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς της Θάσου στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν το απόγευμα της Κυριακής τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη πλατεία του οικισμού.

Οι κάτοικοι της Ποταμιάς κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και ανάγκασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό φωνάζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι και ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.

Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ποταμιάς και αφού απομόνωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγή τους είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το χωριό. 

Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Στα πανό που  κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «Ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και  τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.

Λίγες μέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή. 

Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην Τοπική Κοινότητα της Παναγίας όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.