16.4.13

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Ζακύνθου 26-28 Απριλίου 2013




Η διοργάνωση του 1ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ στη Ζάκυνθο είναι μια πρωτοβουλία της συλλογικότητας Rosso Nero που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πρώτη απάντηση στη φασιστική πρόκληση, μέσα από μια αυτοοργανωμένη συνάντηση ανθρώπων και συλλογικοτήτων που θεωρούν το φασισμό μια υπαρκτή απειλή.

 Ο φασισμός ανέκαθεν ήταν και είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού, δεν είναι τυχαίο ότι τα φασιστικά κινήματα “μεγαλούργησαν” μετά από μεγάλες οικονομικές κρίσεις, παίζοντας το ρόλο του πολιορκητικού κριού των εξουσιαστών ώστε να διαλύσουν τις κοινωνικές δομές δημιουργώντας κλίμα φόβου. Η ιστορία έχει δείξει πως ο φασισμός  στρεφόταν πάντοτε εναντίον των καταπιεσμένων, λαϊκών στρωμάτων, εργατικών και κοινωνικών κινημάτων και σήμερα με ύπουλο τρόπο στοχοποιεί τους μετανάστες, ως κυρίους υπαίτιους για τα δεινά όλου του κόσμου.
  
Σκοπός είναι να ανοίξουμε τη συζήτηση στην κοινωνία της Ζακύνθου ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο στο θέμα αυτό, αλλά και να επεξεργαστούμε τρόπους αντιμετώπισής του.   Το πρώτο αντιφασιστικό φεστιβάλ στη Ζάκυνθο  είναι οριζόντια δομημένο και βασίζεται στις αρχες της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της αντιιεραρχίας και της αντιεμπορευματοποίησης. Με εργαλείο την τέχνη, το βιβλίο, την συζήτηση και την κοινή δημιουργία, αυτοοργανωμένα και συλλογικά, έξω από ταμπέλες και κόμματα καλούμε όλους όσους θεωρούν τον αντιφασιστικό αγώνα ιστορική ανάγκη να συμμετέχουν ώστει να συνδιαμορφώσουμε το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβαλ της Ζακύνθου και να αποδείξουμε ότι η Ζάκυνθος είναι και θα παραμείνει νησί αντιφασιστικό!
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26 - 28 Απριλίου 2013 στην πλατεία Σολωμού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει ανοιχτή ομάδα εργασίας που καλεί όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσουν στο e -  mail:[email protected]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.