31.3.13

Ψήφισμα αλληλεγγύης για την πολιτική πρόσφυγα Yilmaz Gonul


Συνελήφθη την 21-3-2013 και διατάχθηκε προφυλάκιση της πολιτικής πρόσφυγα Yilmaz Gonul (Emine), μέλος του σωματείου «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς  κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και του περιοδικού « Ο Αγώνας». Η Yilmaz Gonul διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει πάρει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα από το 2001, λόγω των διώξεων που αντιμετωπίζει στην Τουρκία. Είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα λόγω της ενεργής συμμετοχής της όλα αυτά τα χρόνια στο κίνημα συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, αλλά και της συμμετοχής της στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα.
 
    
Η Yilmaz Gonul κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών, κατηγορίες που της αποδόθηκαν βάσει σαθρών αποδεικτικών στοιχείων, σε μια προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να επιδείξει έργο και να κατασκευάσει ενόχους σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε διαμέρισμα της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του  2010. Παρά το γεγονός ότι η Gonul Yilmaz ήταν γνωστή στις αρχές και γνωστής διαμονής, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της ως «αγνώστου διαμονής» και της αποδόθηκαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες μόνο εκ του γεγονότος ότι συνόδευσε κατά την μετακόμισή του τον θανόντα Basbak να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού του στον ιδιοκτήτη (σημειωτέον ότι το διαμέρισμα αυτό ΔΕΝ ΗΤΑΝ το διαμέρισμα στο οποίο έγινε η έκρηξη). Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη προσπάθειά της να επιδείξει έργο σχετικό με την «πάταξη της τρομοκρατίας» ποινικοποιεί τις απλές ανθρώπινες συναναστροφές και σχέσεις.    
Η Gonul Yilmaz απειλείται με πολυετή κάθειρξη μόνο εκ του γεγονότος ότι γνώριζε τον ομοεθνή της που προκάλεσε την έκρηξη στην οδό Υψηλάντου 23. Η προφυλάκισή της καταστρατηγεί στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας, εφόσον ουδέποτε μπόρεσε να αναπτύξει τους ισχυρισμούς της ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.
    
Σήμερα που τα δικαιώματα του συνόλου του Ελληνικού λαού πλήττονται βάναυσα, που ποινικοποιούνται και καταστέλλονται οι κινητοποιήσεις ακόμη και για επιμέρους αιτήματα, οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση! Πρόσφυγες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ζητήσει (και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ) κινδυνεύουν με έκδοση στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».
•    Να αποφυλακισθεί άμεσα η Gonul Yilmaz!
•    Να απαλλαγεί η Gonul Yilmaz από κάθε κατηγορία.
•    Αλληλεγγύη στους πολιτικούς πρόσφυγες και στον Τούρκικο Λαό.

Αντιφασιστική Επιτροπή γειτονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.