26.3.13

Ναζιστικός χαιρετισμός από ποδοσφαιριστή και στην ΠάτραΜετά τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργο Κατίδη, σειρά πήρε ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Σπύρος Σουργελής.

Σε δηλώσεις του αναφέρει οτι το έκανε σαν κίνηση συμπαράστασης προς τον 20χρονο παίχτη της ΑΕΚ και μας ενημερώνει οτι ο εν λόγω χαιρετισμός δεν είναι ναζιστικός, αλλά αρχαίος ελληνικός.

Βέβαια δεν έχει καμία σημασία αν είναι αρχαιοελληνικός ο χαιρετισμός, από τη στιγμή που έχει καθιερωθεί από τους Ναζί, τους Φασίστες και όσους τους υποστήριζαν.
Αναδημοσίευση από directnews.gr


Τον γνωστό τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε ο Γιώργος Κατίδης επέλεξε ο Σπύρος Σουγλέρης για να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε... κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ της Αστραπής και της ομάδας του Λιμνοχωρίου για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Πάτρας.
Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής έκανε και δηλώσεις στο patragoal.gr εκφράζοντας στη συμπαράστασή του στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.
«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν. Με την χθεσινή μου κίνηση, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του. Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις».
Για το αν φοβάται πιθανή τιμωρία: «Δε φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.