27.3.13

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα: Δεν ξεχνάμε και Δεν συγχωρούμε - Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!Από το ‘41 έως το ‘44 και ενώ ο ελληνικός λαός με την εποποιία της εθνικής αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) γινόταν για πρώτη φορά κυρίαρχος στον τόπο του, τα Τάγματα Ασφαλείας οι ράλληδες και η ομάδα Χ του Γρίβα χτυπούσαν τους Έλληνες αγωνιστές και τον λαό μαζί με τις κατοχικές δυνάμεις. Το ‘44 με την αλλαγή φρουράς και την επικυριαρχία των Άγγλων, οι ίδιες ομάδες τα ίδια άτομα, πήραν άφεση αμαρτιών και υπό την ηγεσία των νέων αφεντάδων τους χτυπούσαν τον επαναστατημένο λαό της Αθηνάς και έσπερναν την τρομοκρατία σε όλη τη χωρά. Το ‘73 κάτω από την καθοδήγηση της αμερικανοκίνητης χούντας τα ίδια πρόσωπα πρωτοστατούν στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου.

Αυτούς θέλει να «τιμήσει» η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας στις 31/3 και αυτών το έργο συνεχίζει.


Σήμερα, η πολιτική της κατάργησης των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής καθημερινά, οξύνεται και κλιμακώνεται. Απανωτές επιστρατεύσεις απεργών, εισβολές των δυνάμεων καταστολής σε στέκια συλλογικοτήτων, χημικά και άγρια καταστολή σε κάθε κινητοποίηση, ρατσιστικές και βάρβαρες επιχειρήσεις («Ξένιος Δίας») ενάντια σε μετανάστες, δεκάδες συλλήψεις αγωνιστών και στήσιμο κατηγορητηρίων γιατί αντιστέκονται στην πολιτική του συστήματος, κακοποίηση συλληφθέντων, καλλιέργεια κλίματος «τρόμου» και ταύτιση κάθε μαζικής κινητοποίησης με τη «βία και την ανομία», είναι μερικά από όσα ζει και αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία το τελευταίο διάστημα.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, ρόλο έρχεται να παίξει και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγή. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών, δολοφονικές-ρατσιστικές επιθέσεις, κηρύγματα μίσους, επιθέσεις σε συνδικαλιστές και αγωνιστές, αυτή είναι η δράση και ο ρόλος της. Σαν ειδικές «κατασταλτικές μονάδες» του συστήματος στόχο έχουν να χτυπήσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, όποιον κατεβαίνει στο δρόμο και διαμαρτύρεται ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

Η ύπαρξη τους δίνει το άλλοθι στην κυβέρνηση και στα παπαγαλάκια του συστήματος να προωθούν το ιδεολόγημα των δυο άκρων όπου από τη μια στέκουν οι δολοφονικές ομάδες της Χ.Α και από την άλλη όσοι τολμούν να αγωνίζονται, από τους κάτοικους της Χαλκιδικής και της Κερατέας εναντία στα μεταλλεία και το Χ.Υ.Τ.Α έως τους φοιτητές κόντρα στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ .

Τα τελευταία γεγονότα στην Τσαριτσάνη με τον αποκλεισμό της Χ.Α από την εκδήλωση για την εθνική αντίσταση, που με την παρουσία της εκεί ήθελε να δολοφονήσει ξανά τα θύματα του φασισμού-ναζισμού, μας δείχνουν το δρόμο! Μας δείχνουν πως πρέπει να διεκδικήσουμε καθημερινά τις πλατείες, τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας γιατί αυτές ανήκουν σε εμάς, στο λαό που τα τελευταία χρόνια έχει κατεβεί μαζικά στους δρόμους για να διεκδικήσει το δικαίωμα του στην ζωή και όχι στις εφεδρείες του συστήματος όποιο αντισυστημικό προσωπείο κι αν φοράνε.

Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, φορείς, όσους και όσες δεν ανέχονται την ύπαρξη των φασιστών στην πόλη μας, σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση, την Κυριακή 31/3, στις 10:30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Oι δρόμοι ανήκουν σε αυτούς που αντιστέκονται!

ΑΡΕΝ, αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας, ΕΕΚ, ΚΕΕΡΦΑ(Λάρισας), ΚΚΕ (μ-λ),ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μέτωπο Ενάντια Στο Φασισμό, Ίος Βιοχημείας, Παρέμβαση Ιατρικής,
αντιφασίστες-αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.