11.3.13

Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα! Λέμε όχι στις φασιστικές απειλές!



Καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης (Greek American Left Movement)

Πολλοί υποστηρικτές της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης (Greek American Left Movement) συμμετείχαν στην πρόσφατη συνάντηση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης στις 2 Μάρτη, με θέμα «Ελλάδα και η παγκόσμια κρίση της πολιτικής και του καπιταλισμού».

Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης και η συγκεκριμένη συνάντηση έγιναν στόχος απειλών δυνάμεων που επιλέγουν να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο, και οι οποίες χρησιμοποιούν ψέμματα, συκοφαντίες και απειλές χρήσης βίας για να «εκφράσουν» τις ιδέες τους.

Η απόπειρα να διαλύσουν μια δημόσια, δημοκρατική συζήτηση είναι κατάπτυστη και προσβλητική για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη.

Οι διοργανωτές της συνάντησης επέλεξαν να την πραγματοποιήσουν σε άλλο μέρος, με μια μικρή καθυστέρηση, όπως και πράγματι έγινε με μεγάλη επιτυχία, όπου αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος, με ενδιαφέρουσες παρουσίες.


Ένα απαίσιο φλάιερ κυκλοφόρησε στην Αστόρια, το οποίο κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ (το πιο δημοφιλές κόμμα στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή) ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και είναι «Ανθελληνικό». Η προπαγάνδα αυτή αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας των δυνάμεων αυτών, που χρησιμοποιούν ψέμματα, συκοφαντίες και επιχειρήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι αυτοί που έχουν εξαπολύσει επίθεση στι βιοτικό επίπεδο και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομέναν και τις νεολαίας, για να μην αναφέρουμε αυτούς που απειλούν οποιαδήποτε δημοκρατική συζήτηση, που δολοφονούν μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας και επιτίθενται ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης.

Συνατήσεις σαν την παραπάνω είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας να χτιστεί ένα κίνημα συμπαράστασης στις δημοκρατικές μάχες που δίνουν οι Έλληνες ενάντια στη λιτότητα και τις επιθέσεις μιας χούφτας τραπεζιτών και χρηματοδοτών που προσπαθούν να καταστρέψουν το βιοτικό επίπεδο και τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού πληθυσμού.

Δε θα τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν τη συζήτηση και το διάλογο, να καταργήσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ούτε να μας εμποδίσουν να χτίσουμε την αλληλεγγύο με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης (Greek American Left Movement)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.