21.3.13

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ




Σήμερα, 21 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, έγινε σε όλα τα σχολεία τις Τούμπας μαζικό μοίρασμα κοινής προκήρυξης ενάντια στον ρατσισμό και την χρυσή αυγή από φορείς και συλλογικότητες της περιοχής. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.



Σε κάθε γειτονιά οι ίδιες εικόνες φτώχειας, εξαθλίωσης κι απόγνωσης…
Σχολεία ερείπια, με υποσιτισμένους μαθητές, χωρίς θέρμανση, σχολεία που «συγχωνεύονται» και κλείνουν…
Μια κοινωνία που της αρνιούνται την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (εκπαίδευση, υγεία, ρεύμα, θέρμανση, νερό).
Μια νεολαία που την οδηγούν στην ανεργία ή τη μετανάστευση…
Στον τέταρτο χρόνο μνημονίων έχουν φτάσει την ανεργία στους νέους( 15 έως 24) στο 60% και τους μισθούς στα 450 ευρώ.

Τώρα βάζουν στο στόχαστρο τα παιδιά των μεταναστών που γεννηθήκαν, σπούδασαν και μεγάλωσαν σε αυτή την χώρα, δεν γνώρισαν άλλη και στα δεκαοχτώ τους θα μετατρέπονται σε "παρανόμους" μετανάστες προς απέλαση.


Η επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών για ελληνική ιθαγένεια (ας φανταστούμε να γινόταν το ίδιο στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν σε άλλες χώρες Γερμανία, Αυστραλία,…) πάει πακέτο με τις ρατσιστικές πολιτικές των επιχειρήσεων σκούπα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της frontex, των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη και συνεργασία της ΕΛΑΣ.

ΚΡΑΤΟΣ και ΚΕΦΑΛΑΙΟ γεννούν τον ΦΑΣΙΣΜΟ

Το σύστημα που κυβερνά μας θέλει υπάκουους και σιωπηλούς μπροστά στη διάλυση των ζωών και των ονείρων μας…

Απάντησε με βία και καταστολή σε κάθε μας διαμαρτυρία, σε κάθε πράξη αντίστασης…
Στο πλευρό του κάποιοι δήθεν ριζοσπάστες, κάποιοι δήθεν αντισυστημικοί…

Σάρκα απ’ τη σάρκα του συστήματος η Χρυσή Αυγή. Το σύστημα τους δημιούργησε, το σύστημα και τα ΜΜΕ τους ενισχύουν. Γιατί;

Λίγα λόγια για τη Χρυσή Αυγή:
·       Λένε πως είναι πατριώτες κι όμως υποκλίνονται σε όσους έχυσαν το αίμα του λαού μας, ενός λαού που έχει πληρώσει ακριβά τους αγώνες του ενάντια στον ντόπιο και ξένο φασισμό, τους αγώνες του για λευτεριά και δικαιοσύνη…
·       Λένε πως είναι ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας όμως ήταν πάντα όχι μόνο απόντες αλλά και εχθρικοί απέναντι σε κάθε πράξη αντίστασης σε αυτήν (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις).
·       Λένε πως είναι με τον λαό όμως ψηφίζουν στη Βουλή και στηρίζουν στην κοινωνία νόμους και πολιτικές υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων, σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας.
·       Λένε πως μπήκαν στη Βουλή για να καθαρίσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα όμως σε κάθε ευκαιρία χτυπούν και δολοφονούν όχι τους υπευθύνους αλλά εκείνους που αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και φτωχούς και ανυπεράσπιστους μετανάστες…
·       Στόχος τους να στρέψουν την οργή μας όχι σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο, αλλά σε ανθρώπους με τις ίδιες ανάγκες και προβλήματα μ’ εμάς.
·       Στόχος τους ο διχασμός και η διάλυση λαού και νεολαίας ώστε να γίνουν εύκολο θύμα στις ορέξεις των ισχυρών…
·       Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το έχει πληρώσει η ανθρωπότητα με πολύ αίμα κι ανείπωτη δυστυχία…

Να απαντήσουμε - Να αντισταθούμε

Στην Τούμπα, τη γειτονιά μας που χτίστηκε από πρόσφυγες και κυνηγημένους, ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση.

Να ενωθούμε άμεσα σε αντιφασιστικούς πυρήνες μέσα στα σχολεία και μες στις γειτονιές, να κάνουμε σημαία μας την ανάγκη για μια καλύτερη ζωή με ισότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Αντίπαλος μας είναι όλοι όσοι με τις πολιτικές τους διαλύουν τις ζωές μας όχι ο διπλανός και όμοιός μας.
Με ενότητα και συλλογική δράση να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν «φωτισμένο ηγέτη»- φασίστα δικτατορίσκο…

Οι συλλογικότητες της Τούμπας που συνυπογράφουν το κείμενο προτίθενται να διοργανώσουν διήμερο–αφιέρωμα στον αντιφασιστικό αγώνα, που θα καταλήξει σε ανοιχτή συνέλευση, μέσα στον Απρίλη.

Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας
Εκπαιδευτικοί της Δ΄ΕΛΜΕ & του Διδασκαλικού Συλλόγου «Ο Πλάτων»
ΚΕΕΡΦΑ Τούμπας
Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.