16.3.13

Χρυσή Αυγή: Μάθημα διεθνών σχέσεων



Γράφει ο ΙΟΣ

ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ πρέπει να συνηθίσουν στις αρχές της μυστικής  διπλωματίας που εφαρμόζει ο Αρχηγός. Στις  αρχές του περασμένου μήνα αποκαλύφθηκε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχε προσκαλέσει στην ελληνική Βουλή αντιπροσωπεία γερμανικής νεοναζιστικής οργάνωσης. Τότε εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή να αγνοεί την πολιτική ιδιότητα των προσκεκλημένων και τους παρουσίασε ως… δημοσιογράφους.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι τις ίδιες μέρες  βρίσκονταν στην Ελλάδα αντιπροσωπείες και δύο άλλων ομοειδών ευρωπαϊκών οργανώσεων. Και οι τρεις αντιπροσωπείες είχαν κληθεί από τη Χρυσή Αυγή να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου. Η πρώτη αντιπροσωπεία ήταν οι Γερμανοί του ΝΡD και του Freies Netz Sud, η δεύτερη οι Ιταλοί της Forza Nuova και η τρίτη οι Ρουμάνοι της Noua Dreapta. Για τις  γερμανικές οργανώσεις δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ στην «Εφ.Συν.» (11.2.2013). Η ιταλική οργάνωση είναι ένα νεοφασιστικό μόρφωμα, το οποίο εμπνέεται από τις ιδέες του Τζούλιους Εβολα.


Οσο για τη ρουμανική οργάνωση, πρόκειται για την ανοιχτά ρατσιστική ομάδα που εμπνέεται από τον μεσοπολεμικό εθνικοσοσιαλιστή ηγέτη Κορνίλιου Κοντρεάνου και προσβλέπει στη Μεγάλη Ρουμανία. Σε ανακοινώσεις που έβγαλαν μετά την επίσκεψή τους  στην Ελλάδα, όλοι αναφέρουν ότι επισκέφτηκαν τη χώρα μας προσκεκλημένοι από τη Χρυσή Αυγή, την οποία παρουσιάζουν ως βασική «εθνικιστική σύμμαχό τους».noua_dreapta

Για ποιο λόγο κρύβει η οργάνωση την παρουσία στη χώρα μας αυτών των οργανώσεων;

Πρώτα πρώτα γιατί δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει το γεγονός ότι το «αδελφό» ΝΡD  διοργάνωσε τον Οκτώβρη του 2010 συγκέντρωση έξω από το ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, με σύνθημα «Γερμανικά χρήματα για γερμανικές επιχειρήσεις, καμιά οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα».

Αλλά υπάρχει και σοβαρότερος λόγος. Μετά την εκλογική της επιτυχία και με δεδομένη την οικονομική της ενίσχυση η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε βασικό πόλο τής υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκής «Μαύρης Διεθνούς». Το ΝΡD, η Forza Nuova και η Noua Dreapta, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, μετείχαν εδώ και χρόνια στο λεγόμενο ΕΝΡ (European Nationalist Front).

Από το ίδιο σχήμα πέρασαν και άλλα ακροδεξιά και νεοφασιστικά σχήματα, αλλά έχουν μείνει τώρα αυτά τα τέσσερα, μαζί με το πολωνικό ΝΟΡ και τα ισπανικά Falange-MSR. Τον περασμένο Νοέμβριο αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής είχε προσκληθεί στη Μαδρίτη για το 7ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του ΜSR.

Αυτές όλες τις κινήσεις επιδιώκει να κρατήσει στο σκοτάδι η οργάνωση, γιατί βέβαια είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσει πώς θα συμβιβαστούν και θα συνεργαστούν οι αποκλίνοντες εθνικισμοί, παρά μόνο αν υπάρξει ένας κεντρικός «Αξονας»…

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, 15/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.