10.3.13

Πετυχημένη η εκδήλωση-συζήτηση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας την Τετάρτη 6 Μαρτίου



της Εύα Δημοκωστούλα

Πάνω από 100 άτομα παρακολούθησαν την εκδηλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μεταξουργείου, με θέμα «ο φασισμός σήμερα: γιατί δυναμώνει, ποιον απειλεί, πως θα τον σταματήσουμε». Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτων», μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός» και συγγραφέας του βιβλίου «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής»  και ο Φάνης Τριανταφύλλου αρθρογράφος της τοπικής εφημερίδας «Ο Ταχυδρόμος». 


Ο Δημήτρης Ψαρράς στην εισήγησή του έκανε μια ιστορική αναδρομή της Χρυσής Αυγής απο τη γέννησή της μέχρι σήμερα, παραθέτοντας στοιχεία για τις καταβολές της, τις συνεργασίες, τις θέσεις αλλά και τη μεθοδολογία της, καταλήγοντας στο οτι, παρόλο που  θέλουν ν’ αυτοπαρουσιάζονται ως «έλληνες εθνικιστές», που δήθεν δεν έχουν καμία σχέση με τους φασίστες και τους ναζί, είναι ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα με στρατιωτική δομή. 

Ο Φάνης Τριανταφύλλου επισήμανε την αναγκαιότητα στο να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στο φασισμό, που θα είναι ανοιχτό σε όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει γι’ αυτό το σκοπό, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζε (προφανώς στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν θέση σ’ αυτό το μέτωπο) και τόνισε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε χρήση των όπλων που διαθέτουμε ενάντια στο φασισμό κι αυτά είναι ο λόγος μας πάνω στο δικό τους και οι κινήσεις αλληλεγγύης στον καθένα που πλήττεται. 

Ακολούθησε διαδικασία συζήτησης με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τον κόσμο, όπου τέθηκαν ζητήματα όπως το πως και με ποιους μπορεί να χτιστεί ένα μαζικό αντιφασιστικό μέτωπο, ποιες μεθόδους πρέπει να χρησιμοποιήσει, ποια η απάντηση στη βία των φασιστών, γιατί εξαπλώνονται οι φασιστικές ιδέες στα σχολεία και πως απαντάμε, ποιές πρέπει να είναι οι κινήσεις μας απο δω και πέρα κλπ. 

Στα θετικά της εκδήλωσης είναι ότι αρκετοί άφησαν τα στοιχεία τους στη λίστα επικοινωνίας της Αντιφασιστικής ώστε να αποκτήσουν πιο στενή σχέση και να εμπλακούν στις επόμενες δράσεις της. Με την εκδήλωση αυτή έκλεισε ένα κύκλος τριών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Κίνηση από την αρχή του 2013 και συμπεριλάμβανε μια προβολή της ταινίας «Το Κύμα», μια μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια για την ελληνική μετανάστευση και προσφυγιά και τη εν λόγω εκδήλωση-συζήτηση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.