2.3.13

Πετυχημένη η μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης στις 24 Φλεβάρη

Αναδημοσίευση από Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς


 
 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης που οργάνωσε η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φάληρο- Αγ. Τριάδα- Ευζώνων) την Κυριακή 24 Φλεβάρη από τις 10:00- 15:00 στο Πεδίον του Άρεως (πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ- 3).
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η έμπρακτη αλληλεγγύη, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σε μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα γειτονιάς.  Στα πλαίσια αυτά η εκδήλωση καλυπτόταν από μουσική (δωρεά ιδιώτη) και προσφέρονταν ζεστό κρασί (δωρεά παραγωγού) και γλυκίσματα στον κόσμο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε παζάρι χωρίς μεσάζοντες, ανταλλακτικό παζάρι και συλλογή τροφίμων για οικογένειες- Ελλήνων και μεταναστών- που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.


Η θεματική της εκδήλωσης, λόγω των τελευταίων γεγονότων διακοπής αγορών χωρίς μεσάζοντες από τη δημοτική αστυνομία (ύστερα από καταγγελίες εμπόρων), ήταν η στήριξη του κινήματος, μέσω της ενημέρωσης του κόσμου, για τη διεκδίκηση αδειοδότησης των αλληλέγγυων αγορών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης . Στα πλαίσια αυτά στην εκδήλωση καλέστηκαν κι ήρθαν μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου, καθώς και της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Σχολής Τυφλών- Ευζώνων- Φαλήρου.

Η συμμετοχή του κόσμου της γειτονιάς στην εκδήλωση ήταν υψηλή. Προσήλθαν και ψώνισαν προϊόντα απευθείας από παραγωγούς σε χαμηλές τιμές. Συγκινητική ήταν η στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων για οικογένειες. Μαζί με τα ψώνια τους αγόραζαν κι άφηναν τρόφιμα (οπωροκηπευτικά, ρύζι, όσπρια, λάδι κ.ά.) τα οποία μοιράστηκαν άμεσα σε οικογένειες, τις οποίες η Επιτροπή στηρίζει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μία μέρα πριν, το Σάββατο 23/2, μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής πραγματοποίησαν παρέμβαση γιασυλλογή τροφίμων έξω από super market της γειτονιάς. Συγκεντρώθηκαν ένα καρότσι τρόφιμα (μακαρόνια, όσπρια, γάλατα κ.ά.) τα οποία επίσης διατέθηκαν άμεσα σε τέσσερις οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών.

Στην εκδήλωση αλληλεγγύης για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ανταλλακτικό παζάρι. Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους και μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής που το στήριξαν, φέρνοντας ρούχα, βιβλία κι άλλα αντικείμενα, τα οποία ανταλλάχθηκαν ή διατέθηκαν δωρεάν σε οικογένειες κι άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Επόμενη μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης στις 31 Μάρτη, ξανά στο Πεδίον του Άρεως. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.