28.3.13

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 21η Απριλίου


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 6μμ στον Πολυχώρο της Ανοικτής Πόλης (Πανεπιστημίου 56, Εμ.Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1 – 1ος όροφος)

Η επέτειος της 21ης Απρίλη 1967, είναι μια μαύρη επέτειος για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Σήμερα, 46 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και 40 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου που ήταν η αρχή του τέλους της χούντας, το σύνθημα ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο όσο ποτέ:

Την ώρα που ολοένα περισσότεροι άνθρωποι βυθίζονται στη μνημονιακή φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, οι αντιστάσεις του λαού αντιμετωπίζονται με ένταση του αυταρχισμού, εμπέδωση της "δημοκρατιας έκτακτης ανάγκης", απόπειρα στραγγαλισμού κάθε δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απρόκλητων άγριων επεμβάσεων των ΜΑΤ σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, διώξεων και επιτάξεων απεργών όπως στις συγκοινωνίες και στα λιμάνια. Μιας διακυβέρνησης fast - track μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με απόπειρες φίμωσης κινημάτων ολόκληρων τοπικών κοινωνιών που παλεύουν για την επιβίωσή τους, όπως στη Χαλκιδική.


Την ίδια στιγμή, πατώντας πάνω στο έδαφος της καταστολής των αντιστάσεων και στην προστασία που τους παρέχουν ένστολοι "Προστάτες του Πολίτη" οι Χρυσαυγίτες αμετανόητοι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, ονειρεύονται ανοιχτά την αναβίωσή τους. Αποθρασυμένοι από την πρόσφατη εκλογική τους επιτυχία, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους δεν συνάδουν με τα χουντικά και ναζιστικά πρότυπά τους: μετανάστες και πρόσφυγες, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται για ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Σήμερα, 46 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της Απριλιανής Χούντας που είναι χαρά κάθε ακροδεξιού ναζιστή, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο το σύνθημα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε πως μια μαζική κινητοποίηση ανήμερα την 21η Απρίλη, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Καλούμε κάθε κοινωνικό φορέα, συνδικάτο, φοιτητικό σύλλογο, κίνηση δικαιωμάτων, αντιρατσιστική και αντιφασιστική συλλογικότητα σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 3 Απρίλη ώρα 6μμ στο στέκι της Ανοικτής Πόλης (Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 & Γαμβέτα 1, 1ος όροφος), για τη συνδιοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και το φασισμό.

Καλούν: Ανοικτή Πόλη
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
YRE - Antinazi zone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.