24.3.13

Γερμανία: Αυξήθηκε το 2012 ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα δεξιά


Αναδημοσίευση από Κέρδος online

Ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα δεξιά στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περίπου 4% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας "Ταγκεσπίγκελ".

"Οι πρώτοι προσωρινοί αριθμοί δείχνουν μια αύξηση κατά περίπου 4% των αδικημάτων που έχουν ως κίνητρο ακροδεξιές απόψεις και τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 17.600", δήλωσε ο υπουργός.

Ο Φρίντριχ αποκάλυψε επίσης ότι η αύξηση των πράξεων βίας που συνδέονται με την ακροδεξιά βρίσκεται κοντά στο 2%, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.


Στις επίσημες στατιστικές για το 2011 είχαν καταγραφεί 828 πράξεις βίας με κίνητρο ακροδεξιές ιδέες, πράγμα που σημαίνει ότι το 2012 έφτασαν τουλάχιστον τις 840, υπολόγισε η "Ταγκεσπίγκελ".

Ο υπουργός χαρακτήρισε "ελαφρά" της τάση αύξησης των αδικημάτων και των βίαιων πράξεων της ακροδεξιάς, προειδοποιώντας παντως πως δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δυναμική της βίας που υπάρχει στους νεοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.