20.2.13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ


Ακολυθεί ανακοίνωση-καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου


ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΟΠΟΙΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφός μας στην  Παλαιά Φώκαια, από φασιστοειδή Χρυσαυγίτες και μάλιστα έξω από το σπίτι του.

Αυτή την φορά η αιτία δεν ήταν το χρώμα του δέρματός του, ούτε η καταγωγή του, ούτε η θρησκεία του, αιτία για να δεχτεί την απρόκλητη επίθεση ήταν το γεγονός ότι τόλμησε να περάσει κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να ακούει στο αυτοκίνητο του, εργατικά τραγούδια.

Συγκεκριμένα λίγο μετά της 9:30μ.μ ο συνάδελφος Ζαμπέλης Δημήτρης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα από όπου εργάζεται κατευθύνεται προς το σπίτι του που τυγχάνει να είναι 100 μέτρα απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια και ακούει εργατικά τραγούδια, το αντιλαμβάνονται οι φασίστες και τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του.

Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο τον περικύκλωσαν 10 περίπου άτομα και ο ένας εξ αυτών του είπε ότι απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια και τον χαστούκισε, ταυτόχρονα καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας όπου γίνεται μάρτυρας του γεγονότος, οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στα γραφεία τους. Ο συνάδελφος με την αστυνομία έφτασαν Κάτω από τα γραφεία για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε για να του κάνει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο βουλευτής Γερμένης  ο οποίος του είπε να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια. Ο συνάδελφος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις

Αυτοί είναι συνάδελφοι οι Χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος εχθροί Κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους που τους έχουν για την «βρόμικη» δουλειά. Ο συνάδελφος έκτος από ένας εργάτης που αγωνίζεται να βγάλει τίμια το ψωμί του είναι ενεργό μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στον χώρο που εργάζεται.

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πως να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δεν θα μένουν αναπάντητες, θα απαντούν τε με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας, οι αποτρόπαιες ενέργειές τους  για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες- οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά.

Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους που ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους. Άμεση απάντηση στην πρόκληση αύριο 11π.μ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαύριο 19-2-2013


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.