27.2.13

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας για τη σύλληψη μεταναστών που έπεσαν θύματα επίθεσης και ληστείας

Αναδημοσίευση από left.gr


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη σύλληψη μεταναστών-θυμάτων επίθεσης και ληστείας από αγνώστους, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά προκαλούν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Λάρισας, σύμφωνα με τα οποία:

 Άγνωστοι επιτέθηκαν, χτύπησαν και λήστεψαν (τους πήραν 600 ευρώ) δύο μετανάστες-εργάτες από το Μπαγκλαντές σε κυνοκομείο στο Χειμάδι Συκουρίου

 Η ιδιοκτήτρια του κυνοκομείου ειδοποίησε την Αστυνομία να επιληφθεί της υπόθεσης

 Η Αστυνομία επιλήφθηκε της υπόθεσης και το αποτέλεσμα, προς το παρόν, είναι η σύλληψη …των άτυχων μεταναστών, όπως και της ίδιας της ιδιοκτήτριας.

Οι δράστες της ληστείας, μέχρι και την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση, παραμένουν ασύλληπτοι. Την ίδια στιγμή, οι δύο μετανάστες παραπέμπονται στα Δικαστήρια και απειλούνται με “επαναπροώθηση”, ενώ παραπέμπεται και η ιδιοκτήτρια για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπών.

Είναι προφανές ότι η Αστυνομία στη συγκεκριμένη περίπτωση υλοποιεί το, ρατσιστικής εμπνεύσεως, Σχέδιο “Ξένιος Ζευς”. Αυτό το σχέδιο όμως που υλοποιείται σήμερα από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμό, αφού καταργεί στοιχειώδη πανανθρώπινα δικαιώματα, δίχως να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το μεταναστευτικό πρόβλημα. Σε αυτό το πλαίσιο έγκειται και η λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας, το οποίο έχει μετατραπεί σε Γραφείο Σύλληψης Αλλοδαπών.

Εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική, ζητάμε να ισχύσει το καθεστώς της προσωρινής διαμονής για τους 2 μετανάστες, γιατί η απέλασή τους είναι ανέφικτη, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των ενόχων. Καλούμε, τέλος, το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.