9.2.13

Για την Αντιφασιστική πορεία ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων


Της Ελένης Καστρινού, μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου-Γκύζη

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα των καινούργιων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2013, με την συμμετοχή περίπου 1500 ατόμων μελών διαφόρων αντιρατσιστικών οργανώσεων και οργανώσεων της αριστεράς.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 2 το μεσημέρι από τις λεωφόρους Κηφισίας και Αλεξάνδρας με σκοπό να κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία  όμως σταμάτησε τους πορευμένους στην λεωφόρο Μιχαλακοπούλου πριν  πλησιάσουν την Μεσογείων. ‘Έπειτα η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Πανόρμου και έφτασε μέχρι την λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Την πορεία κάλεσε η Αντιφασιστική Κίνηση 7ου διαμερίσματος (Αμπελόκηποι-Γκύζη-Πολύγωνο), αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις από γειτονιές (η αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη κατέβηκε με δικό της ξεχωριστό μπλοκ και πανό) φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, σωματεία, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς των περιοχών Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου  Ελληνορώσων, Ζωγράφου, Χολαργού, Παπάγου.



5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαγράψαμε δυο σχόλια με φασιστικό και υβριστικό περιεχόμενο. Η πολιτική του antinazi zone είναι να μην δημοσιεύονται τέτοιου είδους σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα κανω ενα σχολιο το οποιο νομιζω οτι θα δυσαρεστησει ολους τους "κουλτουριαρηδες-προοδευτικους"... ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΦΑΣΙΣΤΑ, αυτο παρατηρω και αυτο με λυπει.

    φωναζουμε οτι δεν θελουμε τον φασισμο, αυτο ομως που βλεπω εγω ειναι οτι "δεν θελουμε τον φασισμο να τον ασκουν αλλοι παρα μονο εμεις" εξω οι φασιστες μονο εμεις μπορουμε να φερομαστε ετσι.
    ζηταμε να παρθουν φασιστικα μετρα εναντια σε ενα κομμα εκλεγμενο απο τον λαο, (εκει δεν μας πειραζει ο φασισμος), ζηταμε να σωπασουν με οποιοδηποτε τροπο οι φωνες που δεν συμφωνουν με τα δικα μας πολιτικα πιστευω. Αυτο ρε παιδια δεν ειναι φασισμος; πως γινεται να λετε οτι πολεματε τον φασισμο χρησιμοποιωντας ομως φασιστικους τροπους και συμπεριφορες;

    συνελθετε και ας ενωθουμε ολοι μαζι για το καλο ΟΛΩΝ ΜΑΣ, μας εχουν βαλει να μαλωνουμε μεταξυ μας και αυτοι περνανε μια χαρα...ΔΙΑΙΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι φασιστικό να κάνεις πορεία ενάντια στα γραφεία της χρυσής αυγής;
    είναι φασιστικό να ενημερώνεις την κοινωνία για την απειλή της χρυσής αυγής;

    διάβασε το παρακάτω που μάλλον θα δυσαρεστήσει εσένα φασιστάκο:
    νόμος 2910/2001 (άρθρο 39-παρ.4)
    « Όποιος με πρόθεση, δημόσια είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών ως τριών ετών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) έως δέκα χιλιάδων(10.000) ευρώ.»

    νομικά μιλώντας τα μέτρα είναι έτοιμα.
    (εκτός και αν πιστεύεις οτι η νομοθεσία είναι φασιστική. τότε θα πρέπει να κάνεις λοβοτομή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.