25.2.13

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Το βράδυ της Τετάρτης 20/2, ημέρα γενικής απεργίας, μέλη της  χρυσής αυγής Αργολίδας επιτέθηκαν στον πολιτιστικό σύλλογο «Πύλη Πολιτισμού» στη συνοικία της  Πρόνοιας. Η επίθεση αυτή έγινε με σκοπό να τρομοκρατήσουν τα μέλη του συλλόγου που εδώ και καιρό πραγματοποιούν διανομές τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας, χωρίς να ξεχωρίζουν τους πεινασμένους και τα παιδιά τους ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους.

Το συνονθύλευμα αυτό που απαρτιζόταν από χουντο-βασιλικούς και κάποιους γνωστούς γραφικούς νεοναζί της περιοχής, αποχώρησε κάτω από την άμεση κινητοποίηση δεκάδων κατοίκων της πόλης του Ναυπλίου και της γειτονιάς της Πρόνοιας.
Δεν δίστασαν μάλιστα να στήσουν ολόκληρο θεατρικό, ότι δήθεν δεν δόθηκαν τρόφιμα σε  Έλληνα, τη στιγμή που τις προηγούμενες μέρες τα ίδια άτομα είχαν απαιτήσει από την «Πύλη Πολιτισμού» τη λίστα με τα ονόματα όσων έχουν βρεθεί στην ανάγκη να τρέφονται από τη διανομή τροφίμων.

Οι χρυσαυγίτες που δήθεν τυχαία  βρέθηκαν εκεί με κράνη και σημαίες υπερασπίστηκαν τι ακριβώς? Το «δικαίωμα του Έλληνα στην φτώχεια και την πείνα»?

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η δράση της φασιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά επιχειρεί να παίξει τον ρόλο του μπράβου που θα υποδεικνύει σήμερα στα μέλη της «Πύλης Πολιτισμού» σε ποιον θα δώσουν τα τρόφιμα που μάζεψαν και σε ποιον οχι, αύριο σε όλους μας τι θα λέμε και τι θα σκεφτόμαστε. Δεν απέχουν εξάλλου πολύ τα γεγονότα όπου απειλούσαν κατοίκους της Πρόνοιας να «συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους» επειδή είχαν εγκαίνια των «γραφείων» τους.

Αποδεικνύεται επίσης για άλλη μια φορά ότι ο φασισμός θα φτάσει μέχρι εκεί που θα του επιτρέψουμε εμείς, καθώς οι απειλές των φασιστοειδών όχι μόνο δεν κατάφεραν να φοβίσουν τα μέλη του πολιτιστικού αυτού συλλόγου, αλλά επιπλέον προκάλεσαν την αντίδραση δεκάδων κατοίκων του Ναυπλίου που βρέθηκαν επιτόπου απέναντί τους, εργατικών σωματείων της περιοχής που τους κατήγγειλαν, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που ομόφωνα τους καταδίκασε.

Η κίνησή τους αυτή επιπλέον σε μέρα πανελλαδικής απεργίας, καθώς και η επίθεση που έκαναν σε απεργό μέλος του ΠΑΜΕ στην Ανάβυσσο μια μέρα νωρίτερα, επιβεβαιώνει ότι η χ.α. όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα και την μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά τάσσεται υπέρ της καταστολής του λαού, όπως τα ΜΑΤ ενάντια στους αγρότες και τους απεργούς. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η ανοχή που έδειξε η αστυνομία στην Πρόνοια απέναντι στους νεοναζί, τη στιγμή που παρουσία της απειλούσαν κόσμο.

Εμείς, σαν Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, χαιρετίζουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν εκεί έμπρακτα ενάντια στον νεοναζισμό. Όσο για τον ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες, η χ.α. θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε φέρει καλεσμένους στην ελληνική Βουλή Γερμανούς χιτλερικούς ,οι οποίοι ευθύνονται για επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!           
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.