11.2.13

Πορεία στο Παλαιό Φάληρο: ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα!


του Πάρη Μακρίδη, μέλος της Πρωτοβουλίας ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή στη Νέα Σμύρνης

Την Κυριακή 10 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στο Παλαιό Φάληρο. Υπενθυμίζουμε ότι η πορεία έγινε ως απάντηση στο φασιστικό μαχαίρωμα μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου από δύο φασίστες της περιοχής. Η επίθεση αυτή είχε γίνει αρκετά γνωστή στην περιοχή, κυρίως μέσα από τις δράσεις των τοπικών αντιφασιστικών πρωτοβουλιών. Το ζήτημα «άνοιξε» σε συλλόγους δασκάλων, γονέων και καθηγητών, με αρκετούς από αυτούς να παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην πορεία (ΕΛΜΕ Νοτίων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης). 


Στην πορεία, η οποία προσέγγισε τα 1.000 άτομα, συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες, κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, εκπαιδευτικοί, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια μαζική απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις. Η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους του Παλαιού Φαλήρου και κατέληξε έξω από το σχολείο στο οποίο πηγαίνει ο μαθητής που δέχτηκε την επίθεση. «Παρατράγουδα» δεν υπήρξαν, παρά το γεγονός ότι η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη και παρά τις προκλήσεις που δεχτήκαμε από μία κάτοικο της περιοχής, η οποία πριν ξεκινήσει η πορεία βγήκε στο μπαλκόνι της ανεμίζοντας τη σημαία της Χρυσής Αυγής!

Η πορεία αυτή ήταν ένα σημαντικό αντιφασιστικό βήμα. Φυσικά από μόνη της δεν είναι αρκετή να σταματήσει τους νεοναζί. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι διαρκής, επίμονος και συντονισμένος, με την εμπλοκή μαζικών φορέων της κοινωνίας και με παρεμβάσεις σε σχολεία και γειτονιές. Αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο είναι αναγκαίο να βαδίσουμε για να τσακίσουμε το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.