1.2.13

ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ


Αναδημοσιεύουμε φυλλάδιο που μοιράζει η Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη


Όλοι και όλες στην Αντιφασισττική Συγκέντρωση που καλεί η Αντιφασιστική Κίνηση 7ου Διαμερίσματος και πλήθος φορέων το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 13:00 στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας και Αλεξάνδρας

Η Χρυσή Αυγή απειλεί ανοιχτά πλέον ολόκληρη την κοινωνία. Έχοντας ήδη σταθεροποιήσει την θέση του 3ου κόμματος στις δημοσκοπήσεις, και έχοντας “χτίσει” ένα “αντισυστημικό” προφίλ γύρω από το όνομά της, εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες, αριστερούς, αναρχικούς, απεργούς, καλλιτέχνες και γενικότερα σε οποιονδήποτε προοδευτικό άνθρωπο και σε οτιδήποτεείναι “διαφορετικό”.

Πρόσφατα, στις 17 Γενάρη 2 μέλη της χρυσής αυγής δολοφόνησαν εν ψυχρώ 27χρονο βιοπαλαιστή Πακιστανό μετανάστη στα Πετράλωνα.


Την ίδια στιγμή όμως αποδεικνύει ότι δεν είναι παρά μόνο το μακρύ χέρι του συστήματος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών.

- Ζήτησε περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Σε συζήτηση της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, οι νεοναζί δήλωσαν: «Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλισυμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

- Συναίνεσε στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς του Μ. Σάλλα. Από την επιτροπή της Βουλής λείπουν δυο ψήφοι για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει την πρόταση αυτή.

- Ψήφισε να σβηστούν τα χρέη των ΠΑΕ.

- Πήρε θέση υπέρ του Λάτση και ενάντια στο δημόσιο καθώς ο εν λόγω εφοπλιστής θέλει να φορτώσει στο δημόσιο την συντήρηση του πλωτού Μουσείου “Νεράιδα”, που ανήκει στον όμιλο Λάτση. Ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος θα χαρακτηρίσει την πρόταση αυτή “προσφορά” του εφοπλιστή, και μάλιστα προσφορά που το δημόσιο δεν αξίζει: «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο».

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων

Ήδη στη Λεωφ. Μεσογείων λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου “φιλοξενούν” όλες τις ρατσιστικές και μισαλλάδοξες πρωτοβουλίες τους, όπως οι “γιατροί με σύνορα” κ.α. Η παρουσία τους κρούει το κώδωνα του κινδύνου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων στεγάζονται νοσοκομεία και σχολεία. Αξίζει να θυμηθούμε τις προεκλογικές απειλές τους: “Αν η Χρυσή Αυγή μπει στο Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει επιδρομές σε νοσοκομεία και νηπιαγωγεία και θα πετάξει τους μετανάστες και τα παιδιά τους στο δρόμο, έτσι ώστε οι Έλληνες να πάρουν τη θέση τους”.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχες φασιστικές επιθέσεις είχαμε δει και στο παρελθόν στη περιοχή των Αμπελοκήπων τον Γενάρη του 2010. Μια ομάδα φασιστών που φέρει το όνομα Αυτόνομοι Εθνικιστές επιτέθηκε σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στη πλατεία της Πανόρμου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις διαδηλωτές.

Ωστόσο και σήμερα, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου μαθητές της περιοχής υιοθετούν την φασιστική φρασεολογία ή χαιρετάνε με τον γνωστό ναζιστικό τρόπο, έχοντας γοητευτεί από την δήθεν “αντισυστημική” στάση της Χρυσής Αυγής.

Καλούμαστε να δράσουμε μαζικά ενάντια σ’ αυτές τις φασιστικές απειλές, δημιουργώντας αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο ώστε:

- Να πείσουμε όσους παρασύρονται από το φασιστικό δηλητήριο

- Να οργανώσουμε σε κοινό μέτωπο όσους είναι ενάντια στο φασισμό.

- Να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασισμού με οργανωμένο και μαζικό τρόπο και όχι με ομάδες τυφλής βίας που παραπέμπει σε λογικές
συμμοριών

- Να παλέψουμε από κοινού Έλληνες και ξένοι και να προτείνουμε κοινές λύσεις για τα κοινά προβλήματα που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Μια ανάλογη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και στην γειτονιά μας. Από τον Οκτώβρη του 2012 έχει δημιουργηθεί η αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη. Μέσα από συνελεύσεις αποφασίζουμε τις δράσεις μας όπως, εξορμήσεις, συμμετοχή σε αντιφασιστικές πορείες, συλλογικές κουζίνες, διανομή τροφίμων και ρούχων σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την προσπάθεια σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ! Να οργανώσουμε την αντιφασιστική δράση στην γειτονιά μας! Με δράσεις αλληλεγγύης, προβολές, συναυλίες, τοπικές πορείες και ενημερωτικές εξορμήσεις να εξαλείψουμε κάθε προσπάθεια των ναζί να εμφανιστούν.

Έλα σε επαφή μαζί μας. Για να γίνουμε περισσότεροι στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Για να πούμε στον καθένα από μας που έχει ανάγκη ότι δεν είναι μόνος του στην κρίση.


Όλοι και όλες στην Αντιφασιστική Διαδήλωση
Σάββατο 9 Φλεβάρη - 1μ.μ.
Κηφισίας & Αλεξάνδρας
Αντιφασιστική Επιτροπή Γκύζη Πολυγώνου
τηλ. επικοινωνίας: 6946911976
Σελίδα στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.