5.2.13

21 Μάρτη: ευκαιρία για το αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης



Ανακοίνωση του Antinazi Zone

Με αφορμή την 21η Μάρτη- παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού-, η Θεσσαλονίκη έχει την ευκαιρία να στείλει ένα ηχηρό αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό μήνυμα! Η Αντιφασιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών έχει πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ- και στη συνέχεια συλλογικότητες κι αντιφασιστικές επιτροπές- να διοργανώσουν μαζικές εκδηλώσεις στις 21/3 ή και άλλες μέρες.

Το αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να ορίσει αυτήν την ημερομηνία ως έναν σταθμό, ενώ είναι ευκαιρία να συναντηθούν όλα τα ποτάμια αντιφασιστικής αντίστασης που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Ακολουθεί το ψήφισμα που πέρασε από την γενική συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στις 29 Γενάρη:


ΨΗΦΙΣΜΑ

21η ΜΑΡΤΗ: Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού

Η21η Μάρτη είναι μέρα σταθμός για το αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η μέρα αυτή μας υπενθυμίζει την 21η Μάρτη 1960, όταν 70 μαύροι φοιτητές, που διαδήλωναν ειρηνικά μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές κατά των ρατσιστικών νόμων του απαρτχάιντ στην πόλη Σάρπβιλ της Νοτίου Αφρικής, έχασαν τη ζωή τους από εν ψυχρώ πυροβολισμούς της Νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Μετά από έξι χρόνια, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.
Η21η Μάρτη είναι μέρα που έχει καθιερωθεί πια τα τελευταία χρόνια να οργανώνονται αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συζητήσεις, διαδηλώσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, τόσο μέσα στα σχολεία, όσο και έξω, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και των άλλων εργατικών συνδικάτων.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξουσιοδοτεί το ΔΣ της να καλέσει ανοιχτή σύσκεψη σε συνεργασία με άλλες ΕΛΜΕ, Διδασκαλικούς Συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες που συμφωνούν και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, για τη διοργάνωση αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών εκδηλώσεων με αφορμή την 21η Μάρτη, την ίδια ή και άλλες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.