18.1.13

STOP στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων!Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι!
Αντιφασιστική Πορεία Σάββατο 9 Φλεβάρη, στη 1μμ, Κηφισίας & Αλεξάνδρας

Για τη χρυσή αυγή 

Την ίδια στιγμή που η πολιτική των μνημονίων φτωχοποιεί ραγδαία ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και δημιουργούνται στρατιές ανέργων, τη στιγμή που διαλύονται τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας, αναπτύσσεται επικίνδυνα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για συμμορία που παρανομεί απροκάλυπτα στο φως της ημέρας ξυλοκοπώντας, καταστρέφοντας, μαχαιρώνοντας και απειλώντας μετανάστες αλλά και καθέναν που τους φαίνεται διαφορετικός. Αποτελεί οργάνωση σκιώδη, διαπλεκόμενη, ανοιχτά νεοναζιστική.


Η άνοδός τους δεν είναι τυχαία, το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε μεθοδικά στα χρόνια της κρίσης. Η αντιμεταναστευτική υστερία, η ακροδεξιά ρητορική, το βάφτισμα των φασιστικών συμμοριών σε «επιτροπές κατοίκων», οι φράχτες και οι σκούπες, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους έφεραν στο προσκήνιο τις ιδέες των νοσταλγών του Χίτλερ για ένα πολύ απλό λόγο: Ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να καλλιεργήσει το μίσος και να διασπάσει τους απλούς ανθρώπους, τους εργαζόμενους/ανέργους και τη νεολαία χωρίζοντας τους σε φυλή, θρήσκευμα και έθνος, έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από  τους πραγματικούς υπεύθυνους της βαρβαρότητας που ζούμε. 

Είναι πράγματι οξύμωρο πως ένα μόρφωμα σαν τη χρυσή αυγή που εξυπηρετεί τους πιο στρατηγικούς στόχους του συστήματος, το ξεζούμισμα του λαού, καταφέρνει να πλασάρεται ως “αντισυστημικό” και με αυτό το προσωπείο να μπαίνει στη Βουλή μετά τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Σε αντάλλαγμα για την ασυλία της η Χρυσή Αυγή, ακόμα και μπροστά στα δικαστήρια και τη «δικαιοσύνη», αναγκάζεται να εμφανίζει το πραγματικό της πρόσωπο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε μερικές μόνο κραυγαλέες πολιτικές «θέσεις» και πρακτικές τους:
·         06/07/2012 Συνεδρίαση Βουλής: Ειλικρινής ευχή Μιχαλολιάκου
«
Ευχόμαστε στην συγκυβέρνηση να επιτύχει τουλάχιστον εις ό,τι αφορά το οικονομικό ζήτημα.» Άλλωστε η Χρυσή Αυγή δεν είναι ενάντια στα μνημόνια για το ξεζούμισμα του λαού αλλά «μόνο και μόνο για τρεις λέξεις: εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας»
·         01/08/2012:  Η Χρυσή Αυγή μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπλοκάρει τη σύσταση εξεταστικής για ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
·         05/11/2012 επιτροπή οικονομικών της Βουλής : ο νεοναζί βουλευτής Γ.Γερμένης ξεσπάθωσε: “Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του”. Για να μην πληρώσουν οι εξαιρούμενοι από κάθε φορολόγηση εφοπλιστές το αστείο νούμερο 80 εκατ. ευρώ (όλοι μαζί) σαν έκτακτη εισφορά.
·         Τελευταίος προϋπολογισμός στη Βουλή: Η διαπραγμάτευση της χρυσής αυγής, “κόκκινες γραμμές”, όχι βέβαια για παιδεία υγεία μισθούς συντάξεις κλπ, αλλά με τα λόγια του αρχηγού τους: “Να υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές: μία για την εθνική άμυνα και μία για την δημόσια τάξη”. 
·         20/12/2012 :  Η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’.

Τα κεντρικά γραφεία τους στη Μεσογείων

Θεωρούμε μεγάλη πρόκληση το γεγονός  ότι η Χρυσή Αυγή έχει ετοιμαστεί και μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία της στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η παρουσία τους θα χειροτερέψει  την καθημερινότητα όλων.  Η περιοχή είναι βαθιά δημοκρατική, με πλούσια και αγωνιστική δράση για μεγάλα και μικρά ζητήματα όπως η δημόσια υγεία και παιδεία, το περιβάλλον αλλά και ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Οι ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση ούτε στην περιοχή του κέντρου, ούτε πουθενά και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές.
Είναι όμως τυχαία η μετακίνηση των γραφείων τους στη Μεσογείων;

Προφανώς όχι, και προφανώς δείχνει ξεκάθαρα, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το πραγματικό πρόσωπο της χρυσής αυγής και του φασισμού:

v  Τα γραφεία τους δεν αποτελούν απλά γραφεία κόμματος κλπ, αλλά κέντρα εξορμήσεων και εκπαίδευσης των ταγμάτων εφόδου τη νύχτα. Τα φιμέ αυτοκίνητα και οι μπράβοι είναι καθημερινότητα.
v  Τα γραφεία τους θα στεγάζουν όλων των ειδών τις ρατσιστικές/φασιστικές πρωτοβουλίες, όπως τους χυδαίους «γιατρούς με σύνορα».
v  Τα γραφεία τους είναι στημένα σε μια περιοχή πολύ κομβική για το κράτος. Είναι δίπλα στη σχολή της αστυνομίας, το ορμητήριο της ωμής δολοφονικής καταστολής ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ. Είναι πολύ κοντά στη σχολή των ΜΑΤ λίγο πιο ψηλά στην Κατεχάκη, δίπλα στο υπουργείο «προστασίας του πολίτη» και δίπλα στη ΓΑΔΑ. Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς απλά, ότι πέραν της χουντικής φυσιογνωμίας της καταστολής, των αποδειγμένων βασανιστηρίων, των δολοφόνων, στις τελευταίες εκλογές τα εκλογικά τμήματα των αστυνομικών έβγαλαν 50+% χρυσή αυγή και μάλιστα σε ποσοστά που προσμετρούνται και απλοί πολίτες. Το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ παραπάνω. Η εμπλοκή της ΧΑ με την καταστολή, την αστυνομία κλπ είναι όχι απλά προφανής αλλά διεθνώς αποδεδειγμένη και συγκαλύπτεται.
v  Τα γραφεία τους είναι δίπλα στην Εθνική Άμυνα, τα κεντρικά δηλαδή του στρατού. Η επιδίωξη της ΧΑ να εντάξει στο εσωτερικό της από πρώην χουντικούς στρατηγούς στη φυλακή μέχρι σημερινά ακροδεξιά στελέχη είναι δημόσια και δεν κρύβεται. Η χα είναι φυσιογνωμικά υπέρ των υπερεξουσιών του στρατού, υπέρ της χούντας και του παπαδόπουλου, επιδιώκει ακόμα και τη στράτευση στα 18 και των γυναικών σήμερα.
v  Τα γραφεία τους είναι δίπλα σε περιοχές όπου η ακροδεξιά έχει υψηλό έρεισμα λόγω κοινωνικής και εργασιακής σύνθεσης (στρατιωτικοί κλπ).

ΟΜΩΣ,

Οι Αμπελόκηποι, οι γύρω περιοχές, η Αθήνα ολόκληρη δε δέχεται πουθενά το ρίζωμα του φασισμού και των χειρότερων εκπροσώπων του. Δεν πρόκειται να δεχτεί τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ και την προσπάθειά της να διεισδύσει στην Αθήνα με τα προνόμια και τη στήριξη που απλόχερα δίνει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Τώρα καλούμαστε να ξαναορθώσουμε το ανάστημά μας στη φασιστική απειλή. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους γονέων, τα σχολεία, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντολογικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές , κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις αλλά και κάθε άλλο φορέα και πολίτη της περιοχής μας σε συντονισμό και άμεση δράση με στόχο να δηλώσουμε την αντίθεση μας στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Δηλώνουμε καθαρά την αντίθεση μας στο άνοιγμα ορμητηρίου τρομοκρατίας απέναντι σε όσους έχουν «λάθος» χρώμα , εμφάνιση ή ιδέες.

Είναι αγώνας όλων μας!

Ας φωνάξουμε όσο δυνατά μπορούμε:

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ από γειτονιές και ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ της Αθήνας, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Αμπελοκήπων, Γκύζη, Πολυγώνου, Εληνορώσων, Ζωγράφου, Χολαργού, Παπάγου

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.