28.1.13

Με αλληλεγγύη, αντίσταση και αντιφασιστική δράση απαντάμε στην κρίση!



Το Σάββατο που μας πέρασε, 26/01, διοργανώθηκε από την αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας και την πρωτοβουλία δημιουργίας κοινωνικού κέντρου στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας η πρώτη εκδήλωση για την κοινωνική αλληλεγγύη. 


Αν και ο καιρός δεν μας βοήθησε και πολύ - καθώς καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς κελσίου- η συμμετοχή του κόσμου της περιοχής ήταν πολύ καλή.

Πολλοί κάτοικοι ήρθαν να μας ενισχύσουν με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα, αλλά και να δηλώσουν την παρουσία τους στην πρώτη μας προσπάθεια.


Ακόμα πιο σημαντικό για εμάς, εκτός της πρώτης επαφής με τους κατοίκους, ήταν και η προσφορά πολλών από αυτούς στο να μας βοηθήσουν στα επόμενα μας βήματα.

Πολλοί συμπλήρωσαν τις φόρμες συμμετοχής, τόσο για την αντιφασιστική επιτροπή, όσο και για την προσπάθεια να βρούμε χώρο για να φτιάξουμε ένα μόνιμο στέκι για να μπορούμε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια και αποφασιστικότητα την προσπάθεια μας.

Εμείς από την μεριά μας δεσμευτήκαμε ότι ακόμα και αν δεν μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρούμε χώρο θα συνεχίσουμε τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια μηνιαία καταρχάς βάση και όσο αναπτύσσουμε τις δυνάμεις μας και σε ακόμα συντομότερα διαστήματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία τους παραγωγούς (κίνημα χωρίς μεσάζοντες), το κοινωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης και την αντιρατσιστική πρωτοβουλία για την παρουσία και την βοήθεια τους. 

Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία στην εποχή των μνημονίων, παρόλα αυτά μπορούμε με την ενεργό συμμετοχή την πολιτική συζήτηση και την δράση μας να αναπτύξουμε μόνιμες δομές αλληλεγγύης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά. 

Αντιφασιστική επιτροπή Τούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.