31.1.13

Προβολή της ταινίας «Το Κύμα» από την Αντιφασιστική Κίνηση ΜαγνησίαςΣάββατο 2 Φλεβάρη, 7μμ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Παραλία (αμφ. Κορδάτου), Βόλος

Γερμανία, 2008 -Σκηνοθεσία:Dennis Gansel -Συγγραφείς:Dennis Gansel, Todd Strasser
Ηθοποιοί: Jürgen Vogel, Frederick Lau

Η ταινία «το κύμα» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τοντ Στράσερ και αφηγείται πραγματικά γεγονότα που εξελίχθηκαν σε λύκειο  του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 1967. Η ταινία λαμβάνει όμως χώρα στη σύγχρονη Γερμανία. Ένας καθηγητής ιστορίας επιλέγει έναν πρωτότυπο τρόπο για να διδάξει τις αρχές που διέπουν τα αυταρχικά, ολιγαρχικά καθεστώτα, ύστερα απο την αδιαφορία που δείχνουν οι μαθητές του, θεωρώντας τα σαν κάτι απαρχαιωμένο, μη εφαρμόσημο στον σύγχρονο, δυτικό, δημοκρατικό κόσμο.  Εφαρμόζει λοιπόν ένα πείραμα, που προβλέπει τη συγκρότηση μιας ελίτ με αρχηγό τον ίδιο, με μυστικούς κώδικες, ομοιομορφία (κοινό ντύσιμο, χαιρετισμό κ.α.), σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θ’ αρχίσουν να υποκύπτουν στις μεθόδους του φασισμού, με τραγικές συνέπειες.


Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας παλεύει ενάντια στην απειλή του φασισμού, του ρατσισμού της νεοναζιστικής βίας αλλά και της κρατικής καταστολής που κλιμακώνεται καθημερινά. Ενάντια στις κυβερνήσεις και τη Τρόικα που με τα μνημόνια έχουν φέρει την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο φασισμός και το ρατσιστικό μίσος δεν προσφέρουν καμιά λύση στη σημερινή κρίση. Λύση είναι η αλληλεγγύη κι ο αγώνας με συμμετοχή όλων μας.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι υπόθεση όλων μας!


Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
Έλα σ’ επαφή:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.