18.1.13

Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη: ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ - ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Αναδημοσιεύουμε κείμενο που θα μοιράσει η Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη στην Αντιφασιστική Συναυλία που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση 7ου Διαμερίσματος Παρασκευή 18/1 στο 16ο ΓΕΛ-Γυμνάσιο


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Χρυσή Αυγή απειλεί ανοιχτά πλέον ολόκληρη την κοινωνία. Έχοντας ήδη σταθεροποιήσει την θέση του 3ου κόμματος στις δημοσκοπήσεις, και έχοντας “χτίσει” ένα “αντισυστημικό” προφίλ γύρω από το όνομά της, εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αντιφασίστες, αριστερούς, αναρχικούς, απεργούς, καλλιτέχνες και γενικότερα σε οποιονδήποτε προοδευτικό άνθρωπο και σε οτιδήποτε είναι “διαφορετικό”.
Την ίδια στιγμή όμως αποδεικνύει ότι δεν είναι παρά μόνο το μακρύ χέρι του συστήματος και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών.


- Ζήτησε περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Σε συζήτηση της επιτροπής οικονομικων της Βουλής, οι νεοναζί δήλωσαν: «Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει. Ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

- Συναίνεσε στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς του Μ. Σάλλα. Απο την επιτροπή της Βουλής λείπουν δυο ψήφοι για να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει την πρόταση αυτή.

- Ψήφισε να σβηστούν τα χρέη των ΠΑΕ.

- Πήρε θέση υπέρ του Λάτση και ενάντια στο δημόσιο καθώς ο εν λόγω εφοπλιστής θέλει να φορτώσει στο δημόσιο την συντήρηση του πλωτού Μουσείου “Νεράιδα”, που ανήκει στον όμιλο Λάτση. Ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος θα χαρακτηρίσει την πρόταση αυτή “προσφορά” του εφοπλιστή, και μάλιστα προσφορά που το δημόσιο δεν αξίζει: «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο».

Η λίστα όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής μπαίνουν και οι μαθητές που παίρνουν μέρος σε καταλήψεις. Ο βουλευτής τους, Α. Γρέγος, δήλωσε στην βουλή πότε; χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων. Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές, αλλά κι οι βανδαλισμοί που σημειώνονται στα σχολικά συγκροτήματα. Δράστες αυτών των ζημιών είναι κυρίως οργανωμένες μειοψηφίες».

«Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κι αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό
φαινόμενο».

«Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων γιαπαραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη»

Επίσης με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου “ξαναχτύπησαν” από τη μια υμνώντας
τη χούντα και λέγοντας ότι «δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο» και από την άλλη αναφέροντας μέσα στην βουλή πως πρέπει να «παταχτούν τα φαινόμενα παραβατικής 
συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών», απειλώντας μάλιστα με επισκέψεις σε σχολεία.

Δεν την νοιάζει τη Χρυσή Αυγή αν το σχολείο δεν έχει θέρμανση. Δεν την
νοιάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία. Δεν τη νοιάζει που έχει μειωθεί
η χρηματοδότηση στην παιδεία. Στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και
συζητά μαζί της πώς θα σταματήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!

Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχες φασιστικές επιθέσεις είχαμε δει και στο παρελθόν στη περιοχή των Αμπελοκήπων τον Γενάρη του 2010. Μια ομάδα φασιστών που φέρει το όνομα Αυτόνομοι Εθνικιστές επιτέθηκε σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στη πλατεία της Πανόρμου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις διαδηλωτές.

Ωστόσο και σήμερα, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά όπου μαθητές της περιοχής υιοθετούν την φασιστική φρασεολογία ή χαιρετάνε με τον γνωστό ναζιστικό τρόπο, έχοντας γοητευτεί από την δήθεν “αντισυστημική” στάση της Χρυσής Αυγής.

Καλούμαστε να δράσουμε μαζικά ενάντια σ’ αυτές τις φασιστικές απειλές, δημιουργώντας αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιάία και εργασιακό χώρο ώστε:

- Να πείσουμε όσους παρασύρονται από το φασιστικό δηλητήριο

- Να οργανώσουμε σε κοινό μέτωπο όσους είναι ενάντια στο φασισμό.

- Να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασισμού με οργανωμένο και μαζικό τρόπο και όχι με ομάδες τυφλής βίας που παραπέμπει σε λογικές συμμοριών.

- Να παλέψουμε από κοινού Έλληνες και ξένοι και να προτείνουμε κοινές λύσεις για τα κοινά προβλήματα που αφορούν την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Μια ανάλογη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και στην γειτονιά μας. Από τον Οκτώβρη του 2012 έχει δημιουργηθεί η αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη. Μέσα από συνελεύσεις αποφασίζουμε τις δράσεις μας όπως, εξορμήσεις, συμμετοχή σε αντιφασιστικές πορείες, συλλογικές κουζίνες, διανομή τροφίμων και ρούχων σε όσους έχουν ανάγκη.

Σε αυτή την προσπάθεια σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ! Να οργανώσουμε την αντιφασιστική δράση στην γειτονιά μας! Με δράσεις αλληλεγγύης, προβολές, συναυλίες, τοπικές πορείες και ενημερωτικές εξορμήσεις να εξαλείψουμε κάθε προσπάθεια των ναζί να εμφανιστούν.

Συμμετέχουμε επίσης στην ευρύτερη αντιφασιστική κίνηση του 7ου διαμερίσματος που πιάνει εκτός από τις περιοχές μας και Αμπελόκηπους-Ερυθρό.

Ελα σε επαφή μαζί μας. Για να γίνουμε περισσότεροι στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Για να πούμε στον καθένα από μας που έχει ανάγκη ότι δεν είναι μόνος του στην κρίση.



Αντιφασιστική Επιτροπή Γκύζη Πολυγώνου
τηλ. επικοινωνίας: 6946911976
Σελίδα στο facebook: facebook.com/antifpolygkyzi




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.