16.1.13

Αντιφασίστες κινητοποιούνται ενάντια σε πορεία των νεοναζί στη Γερμανία


ανταπόκριση της Κλαίρης Κουντούρη, Βερολίνο

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη η μεγαλύτερη πανεθνική πορεία των νεοναζί στην πόλη του Magdeburg  στην Ανατολική Γερμανία. Νεοναζιστικές ομάδες συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να κάνουν επίδειξη δύναμης .

Μία τέτοια κινητοποίηση δε θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από το αντιφασιστικό κίνημα της Γερμανίας. Αντιφασιστικές, αριστερές και αναρχικές ομάδες και οργανώσεις από ολόκληρη τη χώρα, συντονίστηκαν μέσω της συμμαχίας «Magdeburg Nazifrei» και διοργάνωσαν  κινητοποίηση ενάντια στην πορεία των νεοναζί.


Σε μία πόλη αστυνομοκρατούμενη, κατάφεραν να συγκεντρωθούν πάνω από 3000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες και 900 νεοναζί.

Οι νεοναζί κατάφεραν μεν να πορευθούν, αλλά σε μία μικρή διαδρομή δε στο βιομηχανικό μέρος της πόλης. Παρά την καταστολή από την αστυνομία απέναντι στους διαδηλωτές,  η κινητοποίηση των αντιφασιστικών ομάδων και οργανώσεων υπήρξε δυναμική και κυριάρχησε στην πόλη, διαδίδοντας τα μηνύματα για διεθνή αλληλεγγύη, Magdeburg πόλη ελεύθερη από ναζί και ποτέ ξανά φασισμός.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνονται οι μάχες από το κίνημα ενάντια στη φασιστική συσπείρωση, πριν ακόμα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία να γίνει στη χώρα όπου ανδρώθηκε ο φασισμός.



  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.