27.1.13

Ημερολόγιο επιθέσεων 19-27 Ιανουαρίου 2013



Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από Παρασκευή 18 Γενάρη 2013 μέχρι  Κυριακή 27 Γενάρη 2013.

Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης


23/1/2013 - Π. Φάληρο

Το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου άγνωστοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν το Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οδό Νηρηίδων 32.

Συγκεκριμένα, ενώ στο χώρο του Εργαστηρίου βρίσκονταν τέσσερα άτομα, οι δράστες αφού έσπασαν το τζάμι της πόρτας, προσπάθησαν να πετάξουν μέσα στο κτήριο δυο ναυτικές φωτοβολίδες.

πηγή: http://faliroergastiri.blogspot.gr/
 


24/1/2013 - Λάρισα

Ομάδα 15-20 τραμπούκων, κρατώντας ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, επιτέθηκε κατά μεταναστών από το Πακιστάν, το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στη Λάρισα σε μίνι-μάρκετ.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας μετανάστης όπου και διακομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο της επίθεσης συνέλαβε 8 άτομα, από τα οποία τα 7 είναι μαθητές.
Την επίθεση καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας:
“Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης μας, επίθεση των φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών, δεν αποτελεί ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, αλλά είναι μέρος της γενικότερης ρατσιστικής βίας που αναπτύσσουν φασιστικές συμμορίες πανελλαδικά σχεδόν καθημερινά.
Απορρέει από το κλίμα ρατσισμού, μισοξενίας και τις επιθέσεις που οργανώνει η "Χρυσή Αυγή" εναντίον των μεταναστών, αλλά και από το κλίμα που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση με την επιχείρηση "νόμος και τάξη", "Ξένιος Ζευς", τα πογκρόμ, τις απελάσεις, εκτρέφοντας την ανοχή στην εγκληματική δράση απέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια. Το αντίθετο, την μετανάστευση την δημιουργούν η ανεργία, η φτώχεια, οι πόλεμοι και οι δικτατορίες που είναι δημιουργήματα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.
Το ΕΚΛ, τα ταξικά συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών. Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους της εργατικής τάξης με ταξικά κριτήρια και όχι με βάση το χρώμα και τη χώρα καταγωγής.”
πηγή: http://www.902.gr/

26/1/2013 - Νέα Υόρκη
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με καταγγελία σε ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του Σύριζα σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ομάδα Χρυσαυγιτών κινήθηκε απειλητικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Οι κινήσεις τους έγιναν εγκαίρως αντιληπτές από μέλη του Σύριζα και παρενέβη η ασφάλεια του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.
Κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες.
πηγή: tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.