19.1.13

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ 16ο ΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ



της Πραντούνα Μαρία, μέλος της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου-Γκύζη

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Αυτό το ηχηρό-μουσικό μήνυμα έστειλαν χτες, οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου, Γκύζη στην πρώτη εκδήλωση/ συναυλία της Αντιφασιστικής  Κίνησης  7ου  διαμερίσματος.

Με τη συμμετοχή  καλλιτεχνών της hip-hop σκηνής: mcYinka, morfeas (intifanta) - djdiffer, djcrack&κακοτέχνης, dtaeys, φαλιμέντο, DanyG και με μαθητικά συγκροτήματα, χτες 18 Γενάρη διοργανώθηκε στο 16ο ΕΛ συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην άνοδο του φασισμού και ειδικότερα στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στους Αμπελόκηπους. Η πρώτη απόπειρα της Κίνησης είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία καθώς από τη συναυλία πέρασαν περίπου 200 άτομα.


Αυτή η πρώτη επιτυχία ευελπιστούμε να είναι ο προπομπός αντίστοιχων εκδηλώσεων, όχι μόνο διαμαρτυρίας αλλά και ουσιαστικής παρέμβασης στις γειτονιές του 7ου. Μαζί με τους κατοίκους, να κτίσουμε ένα ισχυρό πλέγμα ενάντια στο ναζισμό και κουλτούρα αλληλεγγύης στις γειτονιές, ανάμεσα σε μετανάστες και Έλληνες. Με δράσεις και συνεχή παρέμβαση, να δημιουργήσουμε τις γειτονιές που θέλουμε- αλληλέγγυες και ελεύθερες- ώστε να μην μείνει κανένα περιθώριο στους Χρυσαυγίτες να χρησιμοποιούν τις λαϊκίστικες πρακτικές τους και να  δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων και ιδιαίτερα της νεολαίας με τις ναζιστικές θεωρίες τους.

Ο φασισμός δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.