4.1.13

Ημερολόγιο επιθέσεων 16-30 Δεκεμβρίου 2012



Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από Κυριακή 16 Δεκέμβρη μέχρι Κυριακή 30 Δεκέμβρη.


Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης






16/12/2012 - Αθήνα

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε ο βουλευτής του Σύριζα, Δημήτρης Στρατούλης, το απόγευμα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής ενώ βρισκόταν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, τον πλησίασαν  3 άτομα που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, τον χτύπησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν.

Ο ίδιος ο βουλευτής κατήγγειλε την επίθεση και δήλωσε: "αποδεικνύεται πλέον ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική οργάνωση, αλλά δολοφονική σπείρα".


πηγή: left.gr







21/12/2012 - Αθήνα

Μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, δέχθηκε επίθεση από μέλος της Χρυσής Αυγής στο λεωφορείο 820 της γραμμής Νίκαιας.

Συγκεκριμένα ενώ το λεωφορείο βρισκόταν μεταξύ των στάσεων Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, ο Χρυσαυγίτης πλησίασε τον μετανάστη δηλώνοντάς του: "Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση", ενώ ταυτόχρονα επιδείκνυε τη μπλούζα που φορούσε με το σήμα της Χρυσής Αυγής.

Οι επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασαν άμεσα στην απειλή του φασίστα και κινήθηκαν για να τον κατεβάσουν από το λεωφορείο. Ο τραμπούκος πρόλαβε και χτύπησε στο πρόσωπο τον μετανάστη.

Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Περιβολάκι όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας και τον χρυσαυγίτη αλλά και τον μετανάστη.

Πηγή:  newsit.gr





25/12/12 - Αθήνα

Βίαιη επίθεση δέχθηκαν τρείς μετανάστες από το Μπαγκλαντές ανήμερα Χριστουγέννων από δυο 23χρονους Έλληνες.
Συγκεκριμένα οι δράστες κινούνταν με το αυτοκίνητό τους στις περιοχές της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και του Ελληνικού και όταν εντόπιζαν στο δρόμο κάποιον μετανάστη κατέβαιναν και τον χτυπούσαν με μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό, έκλεψαν όσα χρήματα είχαν πάνω τους οι μετανάστες.
Τα δυο από τα τρία θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" με σοβαρά τραύματα.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και συνελήφθησαν από την αστυνομία, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
πηγή: ethnos.gr



26/12/2012 - Άγιος Νικόλαος-Κρήτη
Μετανάστης Πακιστανικής καταγωγής έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου.
Στην επίθεση συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε το θύμα.
Οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.
Την ενέργεια καταδίκασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου, με την παρακάτω ανακοίνωσή του:

"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες «ομάδες» έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συναισθανόμενο τις ευθύνες της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση, μετά την έναρξη των μαθημάτων με τη νέα χρονιά, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία".
πηγή: creteplus.gr



28/12/2012 - Αίγιο

Το βράδυ της παρασκευής 28-12-12 (9:00μ.μ.) δύο  ανήλικοι νεαροί  δέχτηκαν επίθεση από μέλη  της χρυσής αυγής μπροστά από γνωστή καφετέρια επί της κεντρικής οδού Μητροπόλεως  του Αιγίου και ενώπιο πλήθος κόσμου  που βρισκόταν στην περιοχή.

Χωρίς καμία πρόκληση ,  έξι μέλη του εθνικιστικού κόμματος γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο νεαρούς και  επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού τόσο στον νεαρό όσο και σε άγνωστο κόσμο που διαμαρτυρήθηκε εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια. Επίσης απείλησαν  ότι θα ξαναεπιτεθούν με μαχαιριές και με καλάσνικοφ (!!!)  που έχουν στην κατοχή τους, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κρούσμα φασιστικής βίας στην πόλη του Αιγίου, οπότε το περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι, πράγμα που έκανε αρκετό κόσμο από την πόλη μας (και όχι από την Πάτρα και την Αθήνα όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε τοπική εφημερίδα) να συγκεντρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να κατευθυνθεί στα γραφεία της χρυσής αυγής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, άοπλοι και με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα.

Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια βροχή από πέτρες οι οποίες εκσφενδονίζονταν από τα γραφεία που βρίσκονται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αιγειαλέως (απέναντι από τα κτελ), ενώ τρεις κατέβηκαν οπλισμένοι με κράνη, γκλόπ, ασπίδες και μαχαίρια!!! Μάλιστα ο ένας χρησιμοποίησε το μαχαίρι εναντίον διαμαρτυρόμενου ο οποίος για καλή του τύχη σχίστηκε ελαφρά στο χέρι. Μέσα σε λίγα λεπτά η γειτονιά εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης.

Προκειμένου να μην προκληθούν περαιτέρω υλικές ζημιές, και λαμβάνοντας υπ όψιν τη συνεργασία χρυσής αυγής και αστυνομίας  (γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι έγιναν αβάσιμες καταγγελίες και μηνύσεις εις βάρος ατόμων που δεν βρίσκονταν καν  εκεί, ακόμα και στον ανήλικο που προηγουμένως είχε ξυλοκοπηθεί), οι διαμαρτυρόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη δύο ανηλίκων και ενός ενήλικα ενώ παράλληλα διεξάγεται έρευνα για τη σύλληψη τεσσάρων ακόμα ατόμων που μηνύθηκαν από τους χρυσαυγίτες.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι χρυσαυγίτες  συνεχίζουν  να προκαλούν προβαίνοντας σε τηλεφωνικές απειλές τονίζοντας για μια ακόμα φορά την παρακρατική τους υπόσταση.

 Με την ανοχή της η κοινωνία έχει δώσει την "νομιμότητα" στη χρυσή αυγή να ακολουθεί πρακτικές ρατσισμού και βίας. Η δράση της χρυσής αυγής ως εγκληματική οργάνωση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


πηγή: indymedia.org



30/12/2012 - Καμίνια Αττικής

Επίθεση σε βάρος μετανάστη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου στα Καμίνια Αττικής.

Συγκεκριμένα δυο τραμπούκοι επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν στο λαιμό έναν 34χρονο μετανάστη από το Πακιστάν. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν.
Η επίθεση έγινε στη συμβολή των οδών Αίμου και Μακεδονίας στα Καμίνια.

πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.