4.12.12

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας σχολείου αλληλεγγύης Κερατσινίου - Δραπετσώνας
Με την αλληλεγγύη απαντάμε στην βαρβαρότητα των μνημονίων!


Τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα οδηγούν την κοινωνία πέρα από τα όρια της εξαθλίωσης. Το 3ο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στη δημόσια παιδεία. Μειώνει ακόμα περισσότερο την ήδη ελλειμματική χρηματοδότηση, στοιβάζει τους μαθητές σε τμήματα των 30 και 40 ατόμων, συγχωνεύει και κλείνει ολόκληρα σχολεία. Οι 15000 κενές οργανικές θέσεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία της χώρας δεν προβλέπεται να καλυφθούν. Το μέλλον της κοινωνίας, που είναι οι νέοι και ο μοχλός προόδου, που είναι η εκπαίδευση, τους είναι παντελώς αδιάφορα. Θέλουν την πλήρη απαξίωσή τους.

Η κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό βάρος του φροντιστηρίου και πρακτικά διαχωρίζουν τους μαθητές σε αυτούς που θα έχουν τη δυνατότητα προόδου και σε αυτούς που δεν θα την έχουν. Με αυτό τον τρόπο η πρόσβαση στην εκπαίδευση γίνεται προνόμιο των λίγων, σε μια στιγμή που όλο και περισσότερες οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμα και στις καθημερινές ανάγκες. Σε αυτό το έδαφος έρχονται να πατήσουν και να αναπαραχθούν οι σκοταδιστικές λογικές του φασισμού που επιχειρεί να μετατρέψει τα σχολεία σε μήτρες του μίσους και της βίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές άλλα και απλοί πολίτες, παίρνουμε την πρωτοβουλία να απαντήσουμε σε αυτό το διαχωρισμό, στη βάση της αλληλεγγύης για όλους και της αυτοοργάνωσης ώστε να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση ,προχωράμε στη σύσταση του Σχολείου Αλληλεγγύης που θα λειτουργεί στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Καλούμε καθηγητές και καθηγήτριες με διάθεση να προσφέρουν και να συμμετέχουν στη βάση της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης με όποιο τρόπο μπορεί και επιθυμεί ο καθένας (παράδοση μαθημάτων, στήριξη στην οργάνωση της όλης πρωτοβουλίας). Σε αυτήν την κατεύθυνση και θα θέλαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε είναι διορισμένοι είτε αδιόριστοι, είτε δουλεύουν στη δημόσια είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση, να παρευρεθούν σε ανοικτή συζήτηση όλων των ενδιαφερομένων που θα γίνει στο Δημαρχείο της Δραπετσώνας την Τρίτη 4 Δεκέμβρη στις 7.00 μ.μ ώστε να ξεκινήσει η δράση του Σχολείου.

Να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση και στη μόρφωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.