20.12.12

Συγκροτήθηκε η Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας



Πριν από λίγες μέρες έγινε η πρώτη συνάντηση  στην περιοχή της Τούμπας και συγκροτήθηκε η αντιφασιστική επιτροπή  Τούμπας.

Μετά από μια σειρά από δράσεις στην περιοχή όπως μοιράσματα στις γειτονιές και στα σχολεία, αντιφασιστικά αυτοκόλλητα και συζήτηση με τοπικούς φορείς, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση και συλλογικά αποφασίσαμε  ότι η αντιφασιστική επιτροπή παλεύει:

·  Για να δοθεί πολιτική απάντηση στην χρυσή αυγή και να αποκαλυφθεί ο δήθεν «αντισυστημικός»  χαρακτήρας της μέσα από υλικό που να αποκαλύπτει τον πραγματικό της ρόλο.

·      Για να αμυνθούμε απέναντι στις ρατσιστικές και δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής μέσα από το μαζικό κίνημα και όχι από  μικρές ομάδες τυφλής βίας.
·      Μαζί με Έλληνες και μετανάστες να κάνει πράξη στο μέτρο των δυνατοτήτων της δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  (κίνημα χωρίς μεσάζοντες, κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες για όλους κ.τ.λ.) σε επαφή και συνεννόηση με τοπικές κινήσεις και επιτροπές κατοίκων.
·      Να μην αφήσει κανέναν μόνο του απέναντι στις απειλές και τις τραμπούκικες επιθέσεις των φασιστών της Χρυσής Αυγής.
·      Να φτιάξουμε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο σε συνεννόηση και συνεργασία με φορείς , σωματεία, πολιτικές και αντιρατσιστικές  οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς καθώς και συνδέσμους οπαδών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και έχουν σαφή αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό χαρακτήρα και υπάρχει πολιτική συμφωνία στις μεθόδους πάλης ενάντια στην Χρυσή Αυγή.
·      Παλεύουμε να ανακόψουμε και να δώσουμε τέλος στον φασισμό σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά μέσα από πολύμορφες δράσεις στην γειτονιά, σε εργασιακούς χώρους, σε σχολεία, σε γήπεδα και οπουδήποτε αλλού μπορούμε να παρέμβουμε.         

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Τρόποι επικοινωνίας :
Antifasistoumpa.blogspot.gr
Facebook.com/AntifasistikiEpitropiToumpas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.