13.12.12

Δράσεις της Πρωτοβουλίας Νέας Σμύρνης ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή



Του Πάρη Μακρίδη

Από τα μέσα Οκτώβρη που δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία μας στη Νέα Σμύρνη, έχει κάνει σημαντικά πράγματα. Παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής, παρέμβαση στην πορεία της 28ης Οκτωβρίου, έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο Ναΐμ (θύμα ρατσιστικής επίθεσης) είναι μερικά από όσα έχουμε κάνει.
Στη 1 Δεκέμβρη συμμετείχαμε στην αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία στην Καλλιθέα. Η πορεία αυτή συνδιοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία της Καλλιθέας, τη δικιά μας Πρωτοβουλία, την ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου και το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, ως απάντηση στη ρατσιστική επίθεση σε σπίτια Αιγύπτιων μεταναστών στις τζιτζιφιές και τη δίωξη του σ. Νίκου Κατσίφη για συμμετοχή σε αντιρατσιστική διαδήλωση τον περασμένο Μάη. Η αναγκαιότητα της πορείας έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς μία μέρα πριν, στις 30 Νοέμβρη, φασίστες χτύπησαν έναν Αιγύπτιο και έναν Πακιστανό μικροπωλητή στη λαϊκή στην Καλλιθέα. Η διαδήλωση ήταν πετυχημένη καθώς περίπου 250 άτομα συμμετείχαν, διασχίζοντας τις γειτονιές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης.

Επίσης, προσανατολιζόμαστε για διοργάνωση κοινωνικής κουζίνας στις 30 Δεκέμβρη με στόχο να αναδείξουμε αντιρατσιστικά και διεθνιστικά μηνύματα αλληλεγγύης. Αντίθετα από τη Χρυσή Αυγή που διαιρεί τους φτωχούς σε Έλληνες και ξένους (κι έτσι το σύστημα συνεχίζει αλώβητο την καταστροφική του λειτουργία) εμείς επιδιώκουμε να χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και συμπόρευσης με τους μετανάστες, που πλήττονται από την κρίση όσο και οι Έλληνες εργαζόμενοι. Έλληνες και ξένοι μαζί, απαντάμε στην κρίση και τη λαϊκιστική και συστημική ρητορεία των φασιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.