12.12.12

Ημερολόγιο επιθέσεων 3-9 Δεκεμβρίου 2012



Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μέχρι Κυριακή 9 Δεκεμβρίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης



03/12/2012 – Χανιά

Ομάδα 8 φασιστών επιτέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου σε δύο νεαρούς μετανάστες από την Αλγερία στην πλατεία Αγοράς.

Οι φασίστες που επέβαιναν  σε μηχανάκια, φορώντας κουκούλες, πλησίασαν τους μετανάστες και αφού τους χαιρέτισαν στα αραβικά , άρχισαν να τους χτυπάνε άγρια με γυάλινα μπουκάλια.

Από την επίθεση, ο ένας μετανάστης τραυματίστηκε στο κεφάλι, καταλήγοντας με 20 ράμματα, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε ελαφρύτερα στο χέρι.


08/12/2012 - Θεσσαλονίκη

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου φασίστες πραγματοποίησαν επίθεση στην ταβέρνα Κερβάν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι τραμπούκοι με σπρέι σχημάτισαν μια σβάστικα στη τζαμαρία της ταβέρνας και έγραψαν "ερχόμαστε". Επίσης έσπασαν και τη μια πλευρά της φωτεινής ταμπέλας του μαγαζιού.

Η ταβέρνα ανήκει στον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Τσετίν Χασάν και είναι στέκι αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της γειτονιάς.

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Επιτροπή Γειτονιάς (Φαλήρου- Αγ. Τριάδος- Ευζώνων

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Τσετίν Χασάν για την επίθεση (http://www.youtube.com/watch?v=zns1CAgdKEs&feature=player_embedded)
πηγή: alterthess.gr 


08/12/2012 – Αγ. Νικόλαος – Κρήτη

Ομάδα 18 ατόμων εξαπέλυσε  ρατσιστικές απειλές εναντίον  Αιγύπτιου εργαζόμενου μετανάστη τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου.

Συγκεκριμένα οι τραμπούκοι, που ήταν οπλισμένοι με γκλομπ και μαχαίρια, πήγαν σε ψαράδικο ντόπιου ιδιοκτήτη στο λιμάνι του Αγ. Νικολάου και ενώ βρήκαν έναν από τους εργαζόμενους Αιγύπτιους μέσα σε ένα καΐκι , τον απείλησαν λέγοντάς του ότι αν δεν φύγουν θα τους εξαφανίσουν. 

Στη συνέχεια κύκλωσαν τη γωνία του λιμανιού και  φωνάζανε στον Αιγύπτιο ψαρά να βγει έξω από το καΐκι ενώ απειλούσαν ότι θα κάψουν και το διπλανό επειδή είχε ξένη σημαία. 

Το πρωί του Σαββάτου τα θύματα πήγαν να καταθέσουν το γεγονός στο Λιμεναρχείο του Αγ. Νικολάου.

Την ίδια μέρα αργότερα, άγνωστος επέστρεψε στο ψαράδικο και απείλησε ότι θα
ξανάρθουν.

πηγή:  omniatv.com


08/12/12 - Θράκη

Mε αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, βουλευτές και μέλη του νεοναζιστικού κόμματος εξαπέλυσαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας που βρίσκετε στη περιοχή.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τους  αποκάλεσε "μούλους" και "μογγόλους".
Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου στη Κομοτηνή, ενώ πραγματοποίησαν πορεία μίσους στο κέντρο της πόλης, επιτέθηκαν σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια φοιτήτρια.
πηγή: in.gr

08/12/2012 - Κομοτηνή
Θύμα προπηλακισμού έπεσε η δημοσιογράφος Όλγα Τσιούλφα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή.
Ενώ η δημοσιογράφος έβγαζε φωτογραφίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ματθαιόπουλος την πλησίασε και της ζήτησε να του δείξει τη δημοσιογραφική της ταυτότητα και να διαγράψει όλες τις φωτογραφίες που είχε βγάλει.
Όταν Η δημοσιογράφος αρνήθηκε, την περικύκλωσαν μέλη του κόμματος και υπό την απειλή των γκλόμπ την απείλησαν να σβήσει τις φωτογραφίες. Η δημοσιογράφος αρνήθηκε για δεύτερη φορά και ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας.
πηγή: inews.gr


9/12/2012 - Αθήνα

Άγρια επίθεση δέχτηκε Ιρακινός μετανάστης από ομάδα νεοναζιστών στην οδό Κεραμεικού στις 9 Δεκεμβρίου γύρω στις 12 το βράδυ.

4 άτομο που επέβαιναν σε 2 μηχανάκια, ενώ τον ρώτησαν στην αρχή "από που είσαι;" του επιτέθηκαν ομαδικά, τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν πολλαπλά σε ώμο, πλάτη και λαιμό. Στη συνέχεια τον παράτησαν και εξαφανίστηκαν και ο A. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.