3.11.12

«Τα νταηλίκια της Χρυσής Αυγής δεν περνάνε εδώ». Δελτίο τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων ΑθήναςΠρόσφατα μέλη της Χρυσής Αυγής «επισκέφτηκαν» οικοδομή στην Καλλιθέα. Εκεί καταρχάς απείλησαν τους μετανάστες εργάτες και κατά δεύτερον εκβίασαν τον υπερεργολάβο για να προσλάβει στη θέση τους Έλληνες εργάτες, με χαμηλότερο μεροκάματο! Βέβαια, για όποιον παρακολουθεί τις θέσεις της Χ.Α. η τελευταία αυτή πρότασή της δεν αποτελεί έκπληξη... Όλο το τελευταίο διάστημα η Χ.Α. σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους ζητάει μανιασμένα να αντικατασταθούν οι ξένοι εργάτες με Έλληνες, χωρίς ποτέ να κάνει λόγο για το μισθό που θα πρέπει να λαμβάνουν, ο οποίος ως γνωστόν έχει υποστεί απίστευτες περικοπές, και αναμένεται να υποστεί κι άλλες.


Ο μόνος «καημός» της Χ.Α. είναι να απολυθούν οι μετανάστες από τις δουλειές και να σπείρει τη διχόνια και το ρατσισμό ανάμεσα στους ξένους και τους ντόπιους εργαζόμενους που πλήττονται εξίσου από την κρίση, την ανέχεια, την ανεργία. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για τις αυξήσεις στους μισθούς μας και την ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν με απεργίες για καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, η Χ.Α. είναι ενάντια σε αυτές τις κινητοποιήσεις! Θέλουν να παρουσιαστούν σαν υπερασπιστές των εργαζομένων, αλλά δε διστάζουν να δηλώσουν και δημόσια ότι είναι ενάντια στις απεργίες.

Για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στις οικοδομές δεν ευθύνονται οι μετανάστες οικοδόμοι, αυτοί άλλωστε δουλεύουν σε ελληνικά γιαπιά εδώ και δεκαετίες. Ευθύνεται η τεράστια κρίση στις κατασκευές και το γεγονός ότι δεν κατασκευάζεται καμία καινούργια οικοδομή, ή όσες κατασκευάζονται μένουν ημιτελείς.

Ακολουθεί δελτίο τύπου που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για την «επίσκεψη» της Χ.Α. στο γιαπί στην Καλλιθέα:

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/11/2012

Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν «νταβατζιλίδικα» να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανέναν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όλους τους οικοδόμους, έλληνες και μετανάστες.

Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας, τι σημαίνει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών.

Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες.

Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.