18.11.12

Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου - Γκύζη: Επιτυχημένη συλλογική κουζίνα



Του Γιώργου Λυγουριώτη

μέλος Αντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου - Γκύζη




Η Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου - Γκύζη μετά από μια σειρά δράσεων, όπως συλλογή τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ και εξορμήσεις σε σχολεία αλλά και στις γειτονίες του Πολυγώνου και του Γκύζη, πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου την πρώτη της συλλογική κουζίνα στην παιδική χαρά της πλατείας Γκύζη.

Μέσα από το φυλλάδιο που μοιράστηκε στις εξορμήσεις των προηγούμενων ημερών καλέσαμε τους κατοίκους να μαγειρέψουν ένα φαγητό και να το φέρουν μαζί τους ώστε να μπορέσει ο καθένας να συμμετάσχει ενεργά στην αλληλέγγυα αυτή δράση.

Στο κάλεσμα αυτό ο κόσμος ανταποκρίθηκε με κέφι και ενθουσιασμό, καθώς υπολογίζεται ότι πέρασαν συνολικά περίπου 50 άτομα, Έλληνες και μετανάστες, όλων των ηλικιών. Μοιράστηκαν περίπου 90 μερίδες φαγητό ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συλλογή ρούχων που πήγε εξαιρετικά καλά αφού μαζεύτηκαν συνολικά περίπου 20 σακούλες με ρούχα και κουβέρτες.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Επιτροπής στην αντιφασιστική πορεία στις 24/11 στην οποία θα συμμετάσχουμε με δικό μας μπλοκ ενώ όρισαν και εξορμήσεις με αφορμή την πορεία στα σχολεία της περιοχής και την γειτονιά. Το ραντεβού της Επιτροπής για την πορεία της 24/11 είναι στις 11 το πρωί στην πλατεία Γκύζη ώστε να κατεβούμε όλοι μαζί στην πορεία.

Όσο η κρίση θα βαθαίνει και όσο τα νέα μέτρα και τα Μνημόνια θα οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στην πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, εμείς θα απαντάμε με τέτοιου είδους δράσεις αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.