28.11.12

Να καταγραφούν οι Εβραίοι ζητά ακροδεξιό κόμμα στην Ουγγαρία



Ανασημοσίευση από το www.koutipandoras.gr

Οσμή ολοκαυτώματος έχει το αίτημα του ακροδεξιού κόμματος Jobbik στην Ουγγαρία προς την κυβέρνηση να καταρτίσει κατάλογο με τους Εβραίους που αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».
 
Ο επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ουγγαρία, Μάρτον Γένγεσι, ανέφερε πως ο κατάλογος είναι απαραίτητος εξαιτίας της αυξημένης έντασης μετά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα μέλη του κοινοβουλίου εβραϊκής καταγωγής.


Άμεση ήταν η απάντηση της εβραϊκής κοινότητας στην Ουγγαρία που έκανε λόγο για φασιστική πρόκληση. Περίπου 500.000 με 600.000 χιλιάδες Ούγγροι Εβραίοι πέθαναν στο Ολοκαύτωμα, σύμφωνα με το Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βουδαπέστης. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, ένας στους τρεις Εβραίους που πέθαναν στο Αουσβιτς ήταν ουγγρικής καταγωγής.

Ο Γένγεσι δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Γνωρίζω πόσοι άνθρωποι ουγγρικής καταγωγής ζουν στο Ισραήλ και πόσοι ισραηλίτες Εβραίοι ζουν στην Ουγγαρία» και τόνισε πως «αυτή η σύγκρουση (στη Λωρίδα της Γάζας) είναι η κατάλληλη ευκαιρία να καταγραφούν οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής που ζουν εδώ, κυρίως όσοι βρίσκονται στο ουγγρικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, και οι οποίοι πραγματικά αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.