23.11.12

Επέστρεψε στο σχολείο η νηπιαγωγός της Λευκάδας



Επέστρεψε στο 1ο νηπιαγωγείο Νυδρίου της Λευκάδας η νηπιαγωγός η οποία είχε δεχτεί επίθεση απο κάποιους γονείς 
και μέλη της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα την προσωρινή της μετάθεση σε νηπιαγωγείο άλλης περιοχής.

Η επιστροφή αυτή έιναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, καθώς σύλλογοι γονέων, φορείς αλλά και πολίτες αντέδρασαν έντονα στην απόφαση απομάκρυνσης της νηπιαγωγού.

Μια τέτοια ανακοίνωση λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο απο τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα" την οποία αναδημοσιεύουμε.





Ανακοίνωση των φοιτητών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» σχετικά με την υπόθεση της νηπιαγωγού στο Νυδρί.

Με αφορμή το περιστατικό που έγινε στο νηπιαγωγείο στο Νυδρί θεωρούμε σκόπιμο να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στο συνεχώς διευρυνόμενο χώρο που παραχωρείται σε φασιστικές δυνάμεις ώστε να παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί μέρος μιας σειράς στοχευμένων δράσεων.

Το αξιοπερίεργο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι η ταχύτητα με την οποία λήφθηκε η απόφαση να απομακρυνθούν εκπαιδευτικοί και να διενεργηθεί ΕΔΕ για μια μη αξιόποινη πράξη. Η γνωριμία, η εξοικείωση και ο σεβασμός της ετερότητας αποτελούν ρητούς στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι παρανομία.
Ως φοιτητές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία πιστεύουμε ότι στο εκπαιδευτικό πλαίσιο καμία εθνική ταυτότητα δεν αλλοιώνεται ούτε απειλείται όταν έρχεται σε επαφή με άλλες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να μην επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο υπό καθεστώς φόβου και το δικαίωμα των μαθητών στη δημοκρατική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.