16.11.12

Γονείς νηπιαγωγείου Λευκάδας: Η Χρ.Αυγή έδωσε στημένη φωτογραφία από την γιορτή!


πηγή: indymedia.org

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσαν οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου στο Νυδρί της Λευκάδας εναντίον της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας το κόμμα ότι έδωσε στην δημοσιότητα πλαστή φωτογραφία από την σχολική γιορτή που έγινε για την 28η Οκτωβρίου.
Η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή αφού οι γονείς δίνουν στην δημοσιότητα και φωτογραφίες από την γιορτή και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε γονέας που να κάνει καταγγελία και ζητούν εξηγήσεις για την σπουδή που επέδειξε ο Διευθυντής Π.Ε. Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ.

Λένε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: "Για την υπόθεση νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε συνοπτικά ότι η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα. Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνομε στην δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας…
Μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν. Γι’ αυτό να ξέρει όλος αυτός ο..........εσμός ότι έχουν προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα της μαρτυρικής Λευκάδας."

Υπενθυμίζεται ότι μετά από καταγγελία γονέα, διετάχθη ΕΔΕ για τη νηπιαγωγό η οποία όπως της καταμαρτυρούσε ο γονέας ανάρτησε σημαίες της Αλβανίας και της Ιταλίας μέσα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου την ώρα της σχολικής γιορτης. Η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει σειρά ανακοινώσεων υιοθετωντας την καταγγελία του γονέα και μάλιστα είχε δώσει το ίδιο το κόμμα στην δημοσιότητα φωτογραφία από την σχολική αίθουσα. 

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

"Εμείς οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας που γεννηθήκαμε και ζούμε μόνιμα στο νησί μας και τα παιδιά μας από την προσχολική αγωγή έως το Λύκειο στηρίζουμε τα σχολεία του τόπου μας και όχι κάποια κολέγια, νοιώθουμε αμήχανοι από την διαστρέβλωση των γεγονότων σχετικά με την εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου και την αψυχολόγητη ενέργεια του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ (για τυχόν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος για όσα αναφέρονται σε ανώνυμη επιστολή δήθεν… γονέα), όπου μετακινεί τις δύο νηπιαγωγούς από το σχολείο μας χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος εκτός και εάν συμφωνεί με τα όσα ψευδή αναφέρονται στην επίδικη επιστολή.

Μας εκπλήσσει επίσης το γεγονός της βιασύνης του κ. Δ/ντή Π.Ε.Λευκάδας να προχωρήσει βεβιασμένα σε μια τέτοια επώδυνη για την τοπική κοινωνία του Νυδρίου, διοικητική πράξη, χωρίς να υπολογίσει τη ζημιά που γίνεται στις τρυφερές ηλικίες των παιδιών μας, χωρίς την έκφραση παιδαγωγικής άποψης των ειδικών, χωρίς να έχει ενημερωθεί πληρέστερα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων νήσων καθώς και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αλλάζοντας την παιδαγωγική σχέση των παιδιών μας με τις δασκάλες τους για το καπρίτσιο ενός δήθεν γνωστού-άγνωστου γονέα. 

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν με αυτές τις πρακτικές ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σε κάθε εθνική ή άλλη επέτειο που κάποιος ανώνυμος εξωθεσμικός θα διαφωνεί με τα χρώματα ή τα τραγούδια που θα χρησιμοποιούν τα νήπια εμείς θα πρέπει να μπαίνουμε στο μαρτύριο της σταγόνας δηλαδή αλλαγής των εκπαιδευτικών!

Πώς αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί πλέον από το υπουργείο;
Γιατί πρέπει οι γονείς και το σχολείο να υποταχθούν σε κάποια ή κάποιες μονεταριστικές αντιλήψεις και μόνο; Ποιος τότε ο ρόλος της αγωγής που πρέπει να δίδει το Νηπιαγωγείο; Από ποιους κανόνες και διεθνής αποφάσεις προκύπτει ότι το σχολείο και μάλιστα σε αυτήν την ηλικία πρέπει να διαχωρίζει τα παιδιά από την καταγωγή τους κ.λ.π..

Ποιος θα μας ενημερώσει για το τι ισχύει παιδαγωγικά σε αυτή την περίπτωση; Ο κ. Σάντας έχει ενημερωθεί αρμοδίως για τα ισχύοντα; Τι έχει να πει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείο παιδείας;
Για την υπόθεση νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε συνοπτικά ότι η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα. Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνομε στην δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας…

Μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν. Γι’ αυτό να ξέρει όλος αυτός ο..........εσμός ότι έχουν προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα της μαρτυρικής Λευκάδας.

Για όλους τους λόγους αυτούς απαιτούμε από τον Δ/ντή Π/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας να μας ενημερώσει πλήρως για την υπόθεση και να σταματήσει κάθε δίωξη των εκπαιδευτικών.
Ζητούμε από τη σχολική σύμβουλο ενημέρωση για το τι ισχύει και εάν οι αιτιάσεις της αμφίσημης επιστολής παιδαγωγικά ευσταθούν.

Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να παρέμβει καταλυτικά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων μας για να επανέρθει η ηρεμία στη περιοχή μας και ορισμένοι να καταλάβουν ότι το σχολείο έχει παιδαγωγικούς κανόνες και όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους.

Η διατήρηση του θέματα αυτού εκτός ότι εκθέτει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση της εκπαίδευσης διατηρεί ένα διαλυτικό κλίμα στο σχολείο μας και στην κοινότητα του Νυδρίου.
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας και η ΔΟΕ οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά, όπως και ο Δήμος μας και όλοι οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου για να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιλήψεις που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας.

Νυδρί, 14 Νοεμβρίου 2012
Οι γονείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.