12.11.12

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τις ελευθερίες όλων μας! Να την σταματήσουμε!



αναδημοσιεύουμε προκήρυξη της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πολυγώνου- Γκύζη που μοιράζεται αυτές τις μέρες στα σχολεία της περιοχής

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τις ελευθερίες όλων μας! Να την σταματήσουμε!

Από την μία επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς, αναρχικούς, ομοφυλόφιλους, καλλιτέχνες, απεργούς. Από την άλλη στήριξη των εφοπλιστών για τους οποίους ζητάει περισσότερες φοροαπαλλαγές, των προέδρων των ΠΑΕ των οποίων τα χρέη ψήφισε να σβηστούν.

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή – μαχαιρώματα και τραμπουκισμοί σε μεροκαματιάρηδες – τεμενάδες στους ισχυρούς!


Πρόσφατα, με αφορμή το ότι πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου «ξαναχτύπησαν» αναφέροντας μέσα στην βουλή πως πρέπει να «παταχτούν  τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών», απειλώντας μάλιστα με επισκέψεις σε σχολεία. «Παραβατική συμπεριφορά» κατά τους Χρυσαυγίτες είναι η διοργάνωση αντιφασιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία, εκδηλώσεων που τιμούν την μνήμη όσων έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία. Καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς πως για την Χρυσή Αυγή το Πολυτεχνείο ήταν ένα «παραμύθι» με σκοπό να κάνει τους μαθητές «να μισούν τον στρατό» που αυτοί καθώς φαίνεται λατρεύουν.

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής είναι και οι μαθητές που παίρνουν μέρος σε καταλήψεις. Ο βουλευτής τους, Α. Γρέγος, δήλωσε στην βουλή χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων. Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές, αλλά κι οι βανδαλισμοί που σημειώνονται στα σχολικά συγκροτήματα. Δράστες αυτών των ζημιών είναι κυρίως οργανωμένες μειοψηφίες». «Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κι αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο». «Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων για παραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη» Δεν την νοιάζει τη Χρυσή Αυγή αν το σχολείο δεν έχει θέρμανση. Δεν την νοιάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία. Δεν τη νοιάζει που έχει μειωθεί η χρηματοδότηση στην παιδεία. Στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και συζητά μαζί της πώς θα σταματήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!

Τέλος, ο Αντώνης Γρέγος αναφέρει ως αρνητικό παράδειγμα τον Δεκέμβρη του ’08 και κλείνει μιλώντας για «Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια». Ας θυμηθούμε ότι τον Δεκέμβρη του ’08, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, η νεολαία εξεγέρθηκε, βρισκόταν έναν μήνα στους δρόμους, «πολιορκούσε» με νεράντζια και πέτρες τα αστυνομικά τμήματα, έκανε μαζικές καταλήψεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τρομοκρατηθεί και χτύπησε πορτοκαλί συναγερμό στο στρατό, για να επέμβει και να σταματήσει τον αγώνα της νεολαίας.

Να τι φοβάται λοιπόν η Χρυσή Αυγή. Μια νέα εξέγερση της νεολαίας.

Είναι φανερό για ποιανού τα συμφέροντα δουλεύει η Χρυσή Αυγή – την ενδιαφέρει μόνο πως θα περάσει η πολιτική των ισχυρών και επειδή αυτή η πολιτική βρίσκει αντίσταση στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, αναλαμβάνουν τα «μαντρόσκυλα» της Χρυσής Αυγής για να μας τρομοκρατήσουν.

Θα τους αφήσουμε;

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεπετάγονται την τελευταία περίοδο αντιφασιστικές επιτροπές και πρωτοβουλίες. Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής βρίσκουν μπροστά τους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να παλέψουν κατά του ναζισμού. Μόνο έτσι, μόνο με μαζική κινητοποίηση, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Μια ανάλογη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και στην γειτονιά μας. Σε αυτή την προσπάθεια σε καλούμε να συμμετέχεις και εσύ! Να οργανώσουμε την αντιφασιστική δράση στην γειτονιά μας! Με δράσεις αλληλεγγύης, προβολές, συναυλίες, τοπικές πορείες και ενημερωτικές εξορμήσεις να εξαλείψουμε κάθε προσπάθεια των ναζί να εμφανιστούν.


Όλες και όλοι στη πορέια του Πολυτεχνέιου Σάββατο 17 Νοέμβρη!

Σας καλούμε στην συλλογική κουζίνα που διοργανώνουμε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην πλατεία Γκύζη (παιδική χαρά) στις13:00. Φτιάξτε ένα φαγητό και φέρτε το μαζί σας ή μόνο το κέφι σας! Θα υπάρχει και μουσική! Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλογή ρούχων και τροφίμων.



Αντιφασιστική Επιτροπή Γκύζη Πολυγώνου
τηλ. επικοινωνίας: 6946911976
Σελίδα στο facebook: facebook.com/antifpolygkyzi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.