5.11.12

Φασίστες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ στον Άγιο Παντελεήμονα



αναδημοσίευση από το epitropesdiodiastop.blogspot.gr

Θύμα βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει πως έπεσε αργά χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μιχάλης Τεζάρης.

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα για τις ανάγκες ρεπορτάζ, όταν αιφνιδιάστηκε από ομάδα, που όπως καταγγέλλεται από τον ίδιο, τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού Σταθμού και την ΕΣΗΕΑ, ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.


Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΣΚΑΙ:

«Άλλο ένα θλιβερό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σε όλα εκείνα τα περιστατικά βίας και σκοταδισμού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και που δείχνουν ότι η κατάσταση με την ανάκαμψη του φασισμού -όπως εκφράζεται μέσα από τη δράση της «Χρυσής Αυγής»- έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Στην έκρυθμη πραγματικότητα των τελευταίων ημερών στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με τις τυφλές επιθέσεις κατά μεταναστών και Ελλήνων, παράλληλα με τις γνωστές λεκτικές επιθέσεις που εξαπολύουν πολύ συχνά μέλη της «Χρυσής Αυγής» εναντίον δημοσιογράφων, αυτή τη φορά ήρθε να προστεθεί η επίθεση με χτύπημα στο κεφάλι εναντίον του ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει το θέμα.

Ο συνάδελφος, αφού περικυκλώθηκε από μία ομάδα εξαγριωμένων φασιστών, γιατί τόλμησε(!) να επιχειρήσει να τραβήξει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο, τελικά προπηλακίστηκε, γρονθοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τα μέλη της φασιστικής ομάδας, έφτασαν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και την δημοσιογραφική του ταυτότητα!

Στην κατάπτυστη επίθεση, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η «χαλαρή» παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των κατοίκων της περιοχής, δεν έκαναν καμία προσαγωγή μελών της «Χρυσής Αυγής» που κατέστρεψαν τα καταστήματα και τις περιουσίες πολιτών. Όπως ακριβώς δεν επιχείρησαν να σταματήσουν και την χειροδικία των φασιστών εναντίον του δημοσιογράφου, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια τους. Όχι μόνο δεν τους συνέλαβαν, αλλά προσπάθησαν μάλιστα να μεγεθύνουν την σημασία της παρουσίας τους, λέγοντας στον Μιχάλη Τεζάρη, ότι χάρη σε αυτούς αποσοβήθηκαν τα χειρότερα προς το πρόσωπό του(…)

Καταδικάζουμε την νέα απαράδεκτη επίθεση των μελών της «Χρυσής Αυγής» κατά του δημοσιογράφου κόσμου, καθώς και κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης, αλλά και την όποια προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αντικειμενική ενημέρωση, όπως ακριβώς υπαγορεύει το λειτούργημά μας ανεπηρέαστοι από τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που στήνονται με στόχο την φίμωση μας.

Δεν θα τους περάσει»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για τη νέα επίθεση αυτή τη φορά κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφώνου του «ΣΚΑΪ», Μιχάλη Τεζάρη.
Ο συνάδελφος βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όταν δέχθηκε την επίθεση τραμπούκων και εθνικιστικών ομάδων, ενώπιον και αστυνομικών.
Το γεγονός αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού των δημοσιογράφων με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ενημέρωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.