11.11.12

Ημερολόγιο φασιστικών επιθέσεων 4-9 Νοεμβρίου 2012


Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από τη Κυριακή 4 Νοέμβρη μέχρι Παρασκευή 9 Νοέμβρη.

επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης

 


4/11/2012 - Π. Φάληρο

Αιμόφυρτος εντοπίστηκε μετανάστης από το Μπαγκλαντές,  στην οδό Αχιλλέως στο Π. Φάληρο, στις 2 το μεσημέρι της 4ης Νοέμβρη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δέχτηκε επίθεση από τρείς νεαρούς Έλληνες, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στο δεξί του πόδι.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο.

πηγή: newsit.gr




4/11/2012 -  Αμπελάκια Σαλαμίνας

Αιγύπτιος μετανάστης, βρέθηκε από περαστικούς, ξυλοκοπημένος και δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό, τη Κυριακή το πρωί στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για να του κόψουν την αλυσίδα.
Η επίθεση έγινε από τον εργοδότη του, ιδιοκτήτης φούρνου, επειδή όπως υποστηρίζει, τον έπιασε να κλέβει την επιχέιρησή του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον μετανάστη και τον μετέφερε στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα, συνελήφθη ο εργοδότης.

πηγή: newsnow.gr



5/11/2012 - Άγιος Παντελεήμονας

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μιχάλης Τεζάρης, στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του δημοσιογράφου, ενώ βρισκόταν στην περιοχή για τις ανάγκες ρεπορτάζ, αιφνιδιάστηκε από ομάδα, που κινήθηκε εναντίων του, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν στο κεφάλι.
Οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, έβγαλαν αμέσως ανακοίνωση, που καταγγέλουν τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός τους: «...Ο συνάδελφος, αφού περικυκλώθηκε από μία ομάδα εξαγριωμένων φασιστών, γιατί τόλμησε(!) να επιχειρήσει να τραβήξει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο, τελικά προπηλακίστηκε, γρονθοκοπήθηκε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Τα μέλη της φασιστικής ομάδας, έφτασαν στο σημείο να κλέψουν ακόμη και την δημοσιογραφική του ταυτότητα!...»




5/11/2012 - Χανιά

Μετά την επίθεση αστυνομικών του "Ξένιου Ζευς" κατά Κορεάτη τουρίστα, έρχεται να προστεθεί ένα νέο περιστατικό.
Ο 29χρονος Νεοζηλανδός Τζόελ Στέρλινγκ, μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας "The New Zealand Herald", καταγγέλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ήρθε αντιμέτωπος με δυο αστυνομικούς, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο,  του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τον κλώτσησαν στο έδαφος, τον ξυλοκόπησαν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.
«...Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια «Κανείς δεν θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός». Δεν μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει...»
Στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα κελί και κατάφερε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς του, μέσω του κινητού του τηλεφώνου που είχε κρύψει, οι οποίοι ενημέρωσαν τις τοπικές και με τη σειρά της ενημερώθηκε η Interpol.

πηγή: theinsider.gr



6/11/2012 Πάτρα

Άγρια επίθεση δέχθηκαν δυο Αφγανοί μετανάστες, το βράδυ της 6ης Νοέμβρη. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους, τους πλησίασε ένα αυτοκίνητο και οι επιβαίνοντες τους επιτέθηκαν λεκτικά. Όταν άναψε το φανάρι, το αυτοκίνητο χτύπησε από πίσω με δύναμη το μηχανάκι με αποτέλεσμα οι δυο μετανάστες να βρεθούν στην άσφαλτο με σοβαρά τραύματα. Μια ώρα μετά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου στο ένα θύμα διαγνώστηκε βαρύ κάταγμα στο πόδι.
Την ώρα που συνήλθαν από το σοκ της επίθεσης, ανακάλυψαν ότι στο νοσοκομείο είχε διακομιστεί κι ένας τρίτος Αφγανός μετανάστης. Όπως δήλωσε, ενώ γύριζε σπίτι του, δέχτηκε χτύπημα από σιδερολοστό και όταν έπεσε κάτω τον περικύκλωσαν έξι άτομα και τον χτυπούσαν αλύπητα.

πηγή: left.gr



6/11/2012 – Θεσσαλονίκη

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά μελών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά.
Όπως ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ μέσα από την καταγγελία του, μια ομάδα σπουδαστών βρισκόταν στο ΕΠΑΛ για ενημέρωση στο πλαίσιο της γενικής απεργίας. Τότε δέχτηκαν επίθεση από "γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής" που είχαν στην κατοχή τους μαχαίρι και στο αυτοκίνητο που επέβαιναν είχαν ένα πιστόλι.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας νεαρός μέλος του ΜΑΣ, ενώ η αστυνομία αναζητά να συλλάβει δυο μέλη της Χ.Α., μετά από μήνυση που υπόβαλλαν.




8/11/2012 - Χανιά

Δύο 24χρονοι μετανάστες, από την Συρία και την Αλγερία, κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων στη περιοχή Σταδίου στα Χανιά.
Τρία άτομα τους απείλησαν με μαχαίρι και τους χτύπησαν με ρόπαλο, ενώ άλλοι πέντε ήταν παρόντες στο σημείο της εμπλοκής. Στη συνέχεια τους έκλεψαν τα λεφτά τους και διέφυγαν με μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο.
Οι δύο μετανάστες μετά την επίθεση κατέφυγαν στο Στέκι Μεταναστών για τις πρώτες βοήθειες, στο ιατρείο που λειτουργεί στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό.




8/11/2012 Αθήνα

Η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάτοικος του Άγ. Παντελεήμονα μιλάει για τα πρόσφατα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών στην περιοχή, για τον προπηλακισμό (έναν από τους πολλούς) που δέχτηκε και η ίδια από Χρυσαυγίτες έξω από το σπίτι της, αλλά και την κάλυψη που προσφέρει το τοπικό αστυνομικό τμήμα στους φασίστες.


πηγή: left.gr

  

9/11/2012 – Αχαΐα

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αχαΐα, Θάνος Καρπής, καταγγέλλει υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό κατά του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βασιλικού.
Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο υποψήφιος της Χ.Α. παρενέβη σε καυγά, μεταξύ κατοίκων της περιοχής, για κτηματικές διαφορές και ξυλοκόπησε τον πρόεδρο της κοινότητας.

πηγή: alterthess.gr



9/11/2012 Αθήνα

Αναγνώστης του ενημερωτικού site, left.gr, καταγγέλλει:
«Σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, πολίτες έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ακόμη μίας ρατσιστικής επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως μας καταγγέλλουν στο left.gr, 30χρονος Σενεγαλέζος ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια έπεσε θύμα ληστείας από μέλη της μαφιόζικης συμμορίας στο Σύνταγμα. Οι πολίτες βρήκαν τον άνθρωπο χτυπημένο πολύ, του είχαν φύγει τα κάτω δόντια, έτρεχαν αίματα στο πρόσωπό του και είχε μαυρισμένα μάτια και αμέσως προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν και να τον περιθάλψουν. 
Ο τραυματισμένος άνθρωπος δέχθηκε τη βοήθεια, ξεσπώντας σε κλάματα και ευχαριστώντας τους για την αλληλεγγύη τους.»

πηγή: left.gr








1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.