19.11.12

Ανταπόκριση από Φλωρεντία, 17/11: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή


πηγή: left.gr


Στις 17 Νοέμβρη, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων και συζητήσεων αλληλεγγύης στο αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα και ενάντια στη Χρυσή Αυγή, με συγκέντρωση στο Ελληνικό προξενείο και πορεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στην πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολλές τοπικές συλλογικότητες, η οργάνωση των παρτιζάνων ANPI, φοιτητές και μαθητές, πήραν μέρος περίπου 500 άτομα.


Με την πορεία αυτή έκλεισε ένας μήνας δράσεων στην περιοχή της Τοσκάνης, σκοπός των οποίων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, της συγκέντρωσης/πορείας προηγήθηκαν:
- Στις 25 Οκτωβρίου, ενημέρωση και προβολή βίντεο στο κοινωνικό κέντρο CPA Fi-Sud(Φλωρεντία)
- 6 Νοεμβρίου, ανοιχτή συζήτηση στο πανεπιστήμιο της Πάδοβας.
- 8 Νοεμβρίου, ανοιχτή συζήτηση στη Φλωρεντία, στην οποία συμμετείχαν και σύντρόφισσες/οι απ' το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
- 13 Νοεμβρίου, ενημέρωση και συζήτηση στο κοινωνικό κέντρο Ateneo Libertario.
- Την ίδια μέρα, ανοιχτή συζήτηση στο πανεπιστήμιο της Πίζας.
- 14 Νοεμβρίου, παρέμβαση στην πορεία της πανευρωπαϊκής απεργίας.
- 15 Νοεμβρίου, έκθεση φωτογραφίας, συζήτηση και προβολή βίντεο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο.
- 16 Νοεμβρίου, ανοιχτή συζήτηση στο κοινωνικό κέντρο Camillo Cienfuegos.Οι διοργανωτές (η τοπική οργάνωση Firenze Antifascista και Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και μετανάστες στην Ιταλία), καθώς και οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, στέλνουν συντροφικούς χαιρετισμούς και ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους όσους αγωνίζονται, στην Ελλάδα, ενάντια στη Χρυσή Αυγή και σε κάθε μορφής φασισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.