20.11.12

Ημερολόγιο επιθέσεων 10-19 Νοεμβρίου 2012

 
Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από το Σάββατο 10 Νοέμβρη μέχρι Δευτέρα 19 Νοέμβρη.

 επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης







10/11/2012 - Ηράκλειο

Επίθεση δέχτηκε από μέλος της Χρυσής Αυγής, εργαζόμενος μετανάστης στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο το απόγευμα της 10ης Νοέμβρη.


Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ο χρυσαυγίτης εργαζόμενος ξυλοκόπησε τον μετανάστη συνάδελφό του υπό την ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας. Ο τραμπούκος απομονώθηκε από την άμεση παρέμβαση των μελών του σωματείου. 

Σε γενική συνέλευση που κάλεσε το σωματείο, καταδικάστηκε ομόφωνα το περιστατικό και έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα του σωματείου για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής απέναντι στους εργαζομένους.

Μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι: "κατά την διάρκεια του σκληρού τετράμηνου απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της Ανακύκλωσης, ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης εμφανιζόταν στην απεργιακή φρουρά με τα διακριτικά της συμμορίας του, κραδαίνοντας μαχαίρι, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους απεργούς. Κάτι που συνέχισε και μέσα στο εργοστάσιο, πάλι με την ανοχή του εργοδηγού. Εμείς δεν νομίζουμε πως τα περιστατικά αυτά είναι τυχαία ή αποτελούν συμπτώσεις.

Δεν θα ανεχτούμε την τρομοκρατία. Δεν θα δεχτούμε την διάσπαση των εργαζομένων σε Έλληνες και ξένους. Οι δεσμοί που ενώνουν τους εργάτες σαν μια γροθιά, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, γεννήθηκε μέσα από την κοινή, σκληρή και μακρόχρονη πάλη τους απέναντι στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα τσιράκια του. Δεν θα σπάσουν με το δηλητήριο του ρατσισμού. Δεν θα υποκύψουμε απέναντι στους μηχανισμούς της εργοδοσίας, όποια μορφή κι αν έχουν, είτε μέσα είτε έξω από το εργοστάσιο.

Ξέρουμε να προστατεύουμε τους συναδέλφους μας και θα το κάνουμε. Ας το γνωρίζουν αυτό οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, που νομίζουν πως μπορούν έτσι απλά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.
"


πηγή: Έθνος




16/11/2012 - Νέα Ραιδεστός - Θέρμη

Σύμφωνα με καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης πέντε χρυσαυγίτες μαζί με "κάτοικο" της Νέας Ραιδεστού, απείλησαν μετανάστρια που ζεί στην περιοχή, οτι θα της κάψουν το σπίτι που μένει μαζί με τον σύζηγό της και τα δυο τους παιδιά, αν δεν το εγκαταλείψει σε διάστημα ενός μήνα.

Όταν γείτονες τους ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό, τους επιτέθηκαν λεκτικά. Λίγο αργότερα που κλήθηκε η αστυνομία οι φασίστες εξαφανίστηκαν αλλά τις επόμενες μέρες επανήλθαν με νέες απειλές με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Στην καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να καταδικάσουν την εγκληματική ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής και να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

πηγή: 902.gr



18/11/2012 - Ζαρός Κρήτης

Ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια μοιράσματος φυλλαδίων στο Ζαρό.

Σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων, άτομα που είναι προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή τους επιτέθηκαν λεκτικά ενώ στη συνέχεια τους γρονθοκόπησαν με αποτέλεσμα δυο αντιεξουσιαστές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στα χέρια.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: "Μόλις απομακρυνθήκαμε είκοσι μέτρα απο την πλατεία του χωρίου ένας απο τους χρυσαύγουλους τραμπούκους (οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει στο διπλανό καφενείο και μας παρακολουθούσαν) επιτέθηκε σε ένα απο τα μέλη της ομάδας μας. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ένα βάν που με μεγάλη ταχύτητα σταμάτησε στην μέση του δρόμου και 4-5 άτομα με μαγκούρες βγήκαν από αυτό. Το βανάκι αυτό ήταν καβατζωμένο σε παρακείμενο δρόμο και περίμενε να λάβει το σήμα για να κάνει την επίθεση. Μαζί με αυτούς εμφανίστηκαν και άλλοι 4-5 τραμπούκοι οι οποίοι και άρχισαν την επίθεση εναντίον μας. Η επίθεση αυτή ήταν καθαρά δολοφονική καθώς προσπάθησαν να αφήσουν στο τόπο το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της παρέας μας.Ευτυχώς πρόλαβε και κάλυψε το κεφάλι του με το χέρι του γιατί υπήρχε περίπτωση να ήταν θανατηφόρα το χτύπηματα που δέχτηκε.Ο βενζινάς του χωριού που έτρεξε να τον υπερασπιστεί σπάστηκε στο ξύλο και οι επιθέσεις εναντίων μας κατέληξαν μέχρι το βενζινάδικό του.Όλη αυτή η επίθεση κράτησε γύρω στα είκοσι λεπτά με απειλές στον βενζινα ότι θα τον κάψουν και επιθέσεις ακόμη και σε γεροντάκια που βρέθηκαν στην μέση. Ο ένας ψευτονταής μάλιστα επέστρεψε και στην συνέχεια και έσκισε την μπλούζα του βενζινά λέγοντας ότι "θα τα ξαναπούνε αύριο". Το αποτέλεσμα ήταν δύο σπασμένα χέρια και αναστάτωση σε όλο το χωριό που σηκώθηκε στο πόδι."


πηγή: indymedia.org




19/11/2012 – Καλλιθέα

Οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου καταγγέλουν επιθέσεις τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίων μεταναστών. 

Συγκεκριμένα στη πρόσφατη επίθεση στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στη Καλλιθέα, χρυσαυγίτες ζητούσαν διαπιστευτήρια από τους ασθενείς για το αν είναι Έλληνες ή όχι.

Οι παραπάνω Λαϊκές Επιτροπές κινητοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο ιατρείο και κάλεσαν τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

πηγή: rizospastis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.