28.10.12

Επόμενος στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής: τα νήπια!!


της Μαριλούς Κολοκυθά 


Όλο και πιο αποκαλυπτικές, για την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, γίνονται οι δηλώσεις των βουλευτών της. Ο Ηλ. Παναγιώταρος (βουλευτής της Χ.Α) με επερώτηση του στην Βουλή ζήτησε να μάθει για την νομιμότητα των βρεφών και των γονέων τους, που «κλέβουν της θέσεις των ελλήνων νηπίων» με αποτέλεσμα να «εξοντώνονται οι ελληνικές οικογένειες» καθώς και να πληροφορηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης, που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα! Όμως για όποιον έχει παρακολουθήσει την πολιτική καριέρα του προαναφερθέντος, δεν είναι κάτι πρωτοφανές.Σε προεκλογική συγκέντρωση της ΧΑ στο Φλοίσβο, ο Παναγιώταρος είχε κάνει ξεκάθαρη τη θέση της για το ποια πρέπει να είναι τα «δικαιώματα» των μεταναστών ως προς  την υγεία, την περίθαλψη και την εκπαίδευση λέγοντας ότι «αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους». Ο βουλευτής σε παλιότερες ερωτήσεις στην Βουλή είχε αναφέρει ότι «τα παιδιά των μεταναστών γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς  καθώς οι γονείς τους φοροδιαφεύγουν και εργάζονται ανασφάλιστοι σε αντίθεση με τους Έλληνες των οποίων τα παιδιά δεν γίνονται δεκτά  γιατί το εισόδημα τους ξεπερνά το όριο το οποίο θέτουν οι αρμόδιες αρχές».

Το Υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα  του εν λόγω βουλευτή καθώς  σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, σε νηπιαγωγεία έχουν καταφθάσει έγγραφα από τις τοπικές Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με τα οποία ζητούνται τα στοιχεία βρεφών που δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα «κατεπειγόντως». 

Αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και μια σειρά δήμοι αρνήθηκαν να δώσουν τέτοιου είδους «στοιχεία».

Μια ενδεικτική απάντηση ήταν αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας), που ήταν αρνητική για την παροχή οποιουδήποτε στοιχείου για τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών.

Η δημοτική παράταξη «Πολίτες εν Δράσει» του δήμου Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή απάντηση στο νέο ρατσιστικό παραλήρημα που έχει και τη σφραγίδα του κράτους:

Η ανοιχτή επιστολή – απάντηση πολιτών στον Υπουργό Εσωτερικών (αποσπάσματα): 

«Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).

»Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

»Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη,  ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους»…

»...Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε  αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);

»Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων. Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.  Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.

»Για τους Πολίτες εν δράσει

»Αλίκη Ξανθάκη, δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας»

Αυτή ήταν μια πρώτη  απάντηση στον Παναγιώταρο και την Χρυσή Αυγή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή ότι δεν θα «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν». Τονίζεται δε ότι:

 «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».

Τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τεράστια και βέβαια η λύση τους δεν έχει καμία σχέση με προτάσεις απροκάλυπτου ρατσισμού και μίσους. Ο Ηλ. Παναγιώταρος ξεχνάει ότι το κόμμα το οποίο αντιπροσωπεύει δεν κάνει τίποτα ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης με της οποίες έχουν παγώσει οι προσλήψεις και η χρηματοδότηση στους παιδικούς σταθμούς. Αντίθετα με το δηλητήριο της ξενοφοβίας καλύπτουν τις κυβερνητικές ευθύνες και τα φορτώνουν όλα στις πλάτες των μεταναστών. Πραγματική αιτία για την εξόντωση της ελληνικής οικογένειας δεν είναι τα παιδιά των μεταναστών αλλά οι πολιτικές και τα μέτρα  τα οποία η ΧΑ ουσιαστικά σιγοντάρει καθώς καταγγέλλει όσους συμμετέχουν σε απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.