31.10.12

Δεσμοί αίματος ανάμεσα σε Χρυσή Αυγή και Κου Κλουξ Κλαν



του Γιώργου Λυγουριώτη



Φαίνεται ότι η Χ.Α. βρήκε τα ιδεολογικά της «αδερφάκια» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην Αμερική, η Κου Κλουξ Κλαν, η γνωστή ρατσιστική οργάνωση που αντιτίθεται στη φυλετική ισότητα και έχει στην πλάτη της μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, χαιρετίζει τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α. στη Νέα Υόρκη.




Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα των «Ιπποτών» (The Knights Party), οι οποίοι είναι μια από τις έξι οργανώσεις που φέρουν το όνομα της Κου Κλουξ Κλαν, αναρτήθηκε άρθρο που αναφέρεται ότι «η υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ένα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλία». Επίσης γίνονται αναφορές για το δημοσκοπικά αποτελέσματα της Χ.Α., που το φέρουν τρίτο κόμμα.

Απ την πλευρά της η Χ.Α., «αγκαλιάζει» τη Κου Κλουξ Κλαν δηλώνοντας «Ποιος είπε ότι τα θεσμικά όργανα των Η.Π.Α δεν ασχολούνται με τα Ελληνικά κόμματα; Η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν, σύμφυτη με την Αμερικανική Πολιτεία, αναγνωρίζει την Χ.Α ως ομόαιμη οργάνωση».

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όντως η Χ.Α. είναι ομόαιμη οργάνωση με την Κου Κλουξ Κλαν, όχι μόνο για την ιδεολογική τους κατεύθυνση, αλλά και για τις κοινές πρακτικές τους (ρατσιστικά πογκρόμ, ομοφοβία, επιθέσεις κατά των εργατικών σωματείων κ.α.)

Στο άρθρο όμως δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αντίδραση Ελλήνων ομογενών και την μεγάλη αντιφασιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η «Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης» σε συνεργασία με το “Occupy Wall Street.

Οι Έλληνες ομογενείς μαζί με την αμερικάνικη κοινωνία έχουν ένα λόγο παραπάνω για να συσπειρωθούν και να παλέψουν ενάντια στο φασισμό, ώστε να δείξουν στους τραμπούκους της Χ.Α. και της Κου Κλουξ Κλαν ότι είναι ανεπιθύμητοι σε όλες τις γειτονίες, σε όλες τις πόλεις και σε όλες τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.