28.10.12

Δημιουργήθηκε αντιφασιστική επιτροπή σε Μεταξουργείο-Κεραμεικό-Ακαδημία Πλάτωνα



του Μιχάλη Αfolayian,
μέλος
  αντιφασιστικής επιτροπής Μεταξουργείου

Επιτέλους δημιουργήθηκε η αντιφασιστική επιτροπή του Μεταξουργείου-Κεραμεικού-Ακαδημίας Πλάτωνα κάνοντας ένα ξεκίνημα αρκετά δυνατό.

Από την πρώτη κιόλας συνάντηση συμμετείχαν πάνω από πενήντα άτομα και αυτό υποδηλώνει την έντονη ανάγκη για αυτοοργάνωση, συνυφασμένη με δράση ενάντια στην φασιστική απειλή.


Το Μεταξουργείο είναι μια περιοχή αρκετά πολυπολιτισμική και δραστήρια πολιτικά που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πολιτιστικά, καθώς υπάρχει ένας δυνατός πυρήνας καλλιτεχνών και ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων όλων των ηλικιών που ήδη δρα στην γειτονιά ενωτικά και που υποστηρίζει θερμά τη δημιουργία της αντιφασιστικής επιτροπής, μέσω της παρουσίας του στην  συνάντηση και των ιδεών του για συντονισμένη δράση.

Στην 2η συνάντηση που συμμετείχαν γύρω στα 45 άτομα δημιουργήθηκαν οι πρώτες ομάδες εξόρμησης, κοινωνικής κουζίνας και επικοινωνίας και μπήκε ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

Το κλίμα είναι πολύ ενθαρρυντικό και είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιφασιστικές επιτροπές έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.