31.10.12

Νέα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων από την ΕΛ.ΑΣ.




«Ξένιος Ζεύς» κατά τουρισμού

Πρώτη είδηση στη Νότια Κορέα έγινε η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός, Κορεάτη τουρίστα που είχε επισκεφθεί την Αθήνα στα μέσα Οκτώβρη, απο αστυνομικόυς του «Ξένιου Ζευς».


Ο Seng Hyun Yeong, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα και ενώ βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, τον προσέγγισαν αστυνομικοί και ζήτησαν το διαβατήριο του. Όταν με τη σειρά του ο Κορεάτης ζήτησε απο τους αστυνομικούς να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθέι στο αστυνομικό τμήμα. Αφού τον κράτησαν και τον ανέκριναν, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του και αφέθηκε ελέυθερος.

Κατά τ’ άλλα, οι πορείες διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια βλάπτουν τον τουρισμό στην Αθήνα...

ΕΛ.ΑΣ: «Αράπηδες δεν παίρνουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Δεν είναι Έλληνες!!!»

Στις 30 Οκτωβρίου ένας 19χρονος Σουδανός πολιτικός πρόσφυγας, την ώρα που ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Παρίσι, τον πλησίασαν δύο αστυνομικοί και χωρίς κανενα λόγο του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Παρόλο που ο Σουδανός είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα, οι αστυνομικοί επέμεναν. Τον απομόνωσαν σε κλειστό χώρο, τον έφτυσαν στο πρόσωπο λέγοντάς του «Αράπιδες δεν παίρνουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες!» και στη συνέχεια του επιτέθηκαν άγρια. Στην προσπάθεια του να πάρει τα εγγραφά του, οι αστυνομικοι τα έσκισαν επιδεικτικά.

Το ίδιο το θύμα, ενώ εξιστορούσε όλα τα παραπάνω στη Μ.Κ.Ο. που του είχε βγάλει το πολιτικό άσυλο, δήλωσε πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι φασιστική...

πηγή left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.