17.1.24

Πέμπτη 18/1: Ανοιχτή σύσκεψη/συνάντηση για Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και δράσεις



Την Πέμπτη 18 Γενάρη 2024, στις 7μμ στην Τσαμαδού 15 Εξάρχεια, σας καλούμε σε συνάντηση για την διοργάνωση κεντρικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα τον Μάρτιο (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων), ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές Ελλάδας-ΕΕ με στόχο την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν στη χώρα. Για πλήρη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών αντί για τις 3/ετείς συμβάσεις δουλείας που στην καλύτερη περίπτωση προωθεί η κυβέρνηση. Για ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη, σε κάθε πρόσφυγα αντί για παράνομες επαναπροωθήσεις, εγκλεισμούς σε στρατόπεδα και απελάσεις. Για την παραμονή στην φυλακή όλων των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών και την θέση εκτός νόμου όλων των φασιστικών συμμοριών.

Η πρόταση είναι:


1) Να γίνει μεγάλο Συλλαλητήριο το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μάρτη σε κεντρικό σημείο που της πόλης (π.χ. στην πλατεία Κοτζιά) και πορεία προς την Βουλή με τμήμα της διαδήλωσης να περνάει μέσα από γειτονιές μεταναστών.

2) Διοργάνωση εκδήλωση / εκδηλώσεων μαζί με τις κοινότητες και οργανώσεις των μεταναστών και προσφύγων με θέματα που αφορούν τους ίδιους τους μετανάστες.


Στην σύσκεψη της Πέμπτης 18/1, καλούμε:


Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών / Στέκι Μεταναστών

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών/Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό Μετανανστευτικό)

Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.